Chuliganiškumo viršūnė: Vilniuje vairuotojas lėkė prieš eismą ir vos netaranavo sunkvežimio

„Made in Vilnius“ redakcijai vilnietis atsiuntė savo registratoriumi užfiksuotą vaizdo įrašą, kuriame „SEAT“ visureigio savininkas nusprendė, kad jam eismo taisyklės negalioja.

„Seat“ vairuotojas piko metu nusprendė važiuoti prieš eismą ir per raudoną šviesoforo signalą.<br>„Made in Vilnius“ vaizdo įrašo stop kadrai/ lrytas.lt montažas
„Seat“ vairuotojas piko metu nusprendė važiuoti prieš eismą ir per raudoną šviesoforo signalą.<br>„Made in Vilnius“ vaizdo įrašo stop kadrai/ lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Aidas Pelenis

Mar 14, 2024, 5:58 PM

„Na, kuo toliau, tuo gražiau. Negana to, kad taksistai su „Prius“ siaučia ir vairuoja, kaip sugalvoja. O dabar dar ir šitie su savo visureigiais išnaglėjo. Kam tos dvi skiriamosios juostos, kam tas raudono šviesoforo signalas? Negi į „Akropolio“ išpardavimą skuba?“, – ironiškai klausia vaizdo įrašą atsiuntęs vilnietis.

Pasak vaizdo medžiagą atsiuntusio miestiečio, vaizdo registratorius „nusprendė“ persijungti į Jungtinės Karalystės laiko zoną – rodė laiką 19:56 (o filmuota iš tikrųjų buvo 17:56).

Piko metu – prieš eismą ir per raudoną šviesoforo signalą

Vakarinio piko metu, 17:56, vaizdo įraše matome, kad automobiliui važiuojant Goštauto gatve nuo Seimo pusės dėl užsidegusio raudono šviesoforo signalo teko sustoti. Visos dvi eismo juostos ties Goštauto ir Gynėjų gatvių šviesoforine sankryža buvo užpildytos automobiliais.

Vis dėlto galimai „Seat“ visureigio vairuotojas nusprendė, kad eismo taisyklės jam negalioja – kirto dvigubą ištisinę liniją, važiavo prieš eismą bent 100 metrų, ir, nepaisydamas degančio raudono šviesoforo signalo, pasuko į Gynėjų gatvę. Maža to, jis vos netaranavo į Gynėjų gatvę besisukančio sunkvežimio.

Tiesa, sunku įžiūrėti greitai važiuojančio automobilio numerius ir belieka tikėtis, jog sankryžose esančias vaizdo stebėjimo kameras kažkas stebi ir registruoja tokius „erelius“, kurie gali sukelti itin skaudžius autoįvykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.