Užfiksuota, kaip Kauno pilies žiede nevaldomai apsisuka automobilis

Tik atlikus Kauno pilies žiedo rekonstrukciją 2021 metų rudenį, vairuotojai atkreipė dėmesį į pavojingą posūkį, kuris kelia ne tik stresą bandant suvaldyti slystantį automobilį, bet ir eismo įvykius. Sprendžiant problemą, Kauno savivaldybė nurodė įrengti prieš posūkį antipraslydiminę dangą, bet ši smarkiai nepadėjo, toliau fiksuojami slystantys automobiliai.

Užfiksuota, kaip Kauno pilies žiede nevaldomai apsisuka automobilis.<br>„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Užfiksuota, kaip Kauno pilies žiede nevaldomai apsisuka automobilis.<br>„Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Raudona spalva bus geriau matoma vairuotojų, o speciali danga pagerins sukibimą tarp transporto priemonės ir kelio.<br>E.Šostakaitės/ „Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Raudona spalva bus geriau matoma vairuotojų, o speciali danga pagerins sukibimą tarp transporto priemonės ir kelio.<br>E.Šostakaitės/ „Kas vyksta Kaune“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 10:44 AM

Vasario 28 d. „Kas vyksta Kaune“ grupėje skaitytojai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti į pilies žiedą įvažiuojantis automobilis, kuris apsisuka ant slidžios kelio dangos. Nors eismo įvykis neįvyko, bet situacija atrodo nei kiek nepagerėjo po naujos dangos įrengimo.

„Ten visas žiedas slidžiu asfaltu nutiestas, pabandykit pradėt nuo Jonavos gatvės į tilto pusę pradėt važiuot – visada prasisuka ratai, jau nekalbu apie šitą posūkį. Kiekvieną dieną pro ten važiuoju ir visada ratai slysta… Ten technologiškai kažkas su keliu blogai padaryta, nepadeda net raudona danga (kuri jau praktiškai nusilupo)“, – po vaizdo įrašu komentavo Žanas.

„Man irgi taip buvo ir neviena esu matęs kam taip buvo…“ – komentavo Martynas.

„Kad visur, kur naujesnis asfaltas kažkoks slidus per lietų pasidaro“, – apie tvarkytas miesto gatves komentavo Donatas.

Nors daugelis komentarų buvo kritikuojantys šią miesto arteriją, bet buvo ir tokių, kurie su problemomis nesusidūrė ir kaltino netinkamai pasirinktas automobilių padangas.

„Bičas pamiršo padangas pasikeisti jaučiu“, – rašė Mantas.

„Komentatoriai seka pasakas, su gerom padangom neužmetinėja, o kasdienybėje tokios žieminės jau nebestebina“, – rašė Ramūnas ir pasidalijo automobilių padangos pavyzdžiu.

„Ten šiaip drėgmė gerai laikosi, nuokalnė, gana aštrus posūkis… Yra keletą kartų tekę matyti tokių variantų iš šalies, dėl to nesinori ten užspaust, nes ant tokios dangos jokios padangos nėra labai efektyvios“, – pastebėjo Gytis.

Raudonoji zona

Po kelių eismo įvykių ir daugybės skundų, Kauno savivaldybė nusprendė problemą spręsti įrengiant antipraslydiminę, ryškiai raudoną, dangą, kuri turėjo sumažinti slystančių automobilių bėdą, bet, kaip pastebi vairuotojai, ji įrengta per toli, o ir dangos ne daug belikę.

„Tai kad seniai aišku buvo, kaip tik nudažė raudonai, kad š bus, nes net ne toje vietoje kur slysta nudažyta buvo. Ten ne dažyt reikia, o visą posūkį pašiaušt, nufrezuojant paviršių reikia“, – komentaruose patarė Marius.

Rudenį Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius aiškino, jog raudona spalva bus geriau matoma vairuotojų, o speciali danga pagerins sukibimą tarp transporto priemonės ir kelio. Tikimasi, jog naujoji prevencinė priemonė išspręs eismo įvykių problemą šioje atkarpoje.

Dabar, kai dangos po kelių mėnesių beveik neliko, atstovas teigia, kas ją planuojama atnaujinti, kai bus tinkamos oro sąlygos. Deja, pratęsti dangos ploto neplanuojama.

„Manome, kad šiemet darbus galėsime pradėti kovo antroje pusėje. Dažniausiai eismo įvykiai pasitaikydavo ties posūkiu ir vaizdo medžiagoje matomoje vietoje slydimų nebuvome užfiksavę“, – teigė M.Matusevičius.

Atnaujins ženklinimą

Pašnekovo teigimu, bus atnaujintas ir horizontalusis ženklinimas, kuris dažnai kelia klausimų vairuotojams, kaip derėtų važiuoti per P.Vileišio tiltą centro kryptimi ir kiek juostų iš viso yra šioje atkarpoje.

„Atnaujinant antipraslydiminę dangą atnaujinsime ir horizontalų ženklinimą, kuris iš anksčiau nurodys važiavimo kryptis“, – patikino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.