G. Nausėda: turime viltį teikiančių ženklų dėl Zarasų aplinkkelio projekto

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Zarasų aplinkkelio projektas, kuris leistų didžiajai daliai sunkiosios technikos judėti ne per gyvenvietę, pajudėjo pirmyn. Šalies vadovas mano, kad projektas galėtų toliau būti įgyvendinamas viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės (PPP) pagalba.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Mar 18, 2024, 3:36 PM

„Turime viltį teikiančių ženklų Zarasų savivaldybei, nes pirmyn pajudėjo aplinkkelio projektas. Ir iš tikrųjų yra padaryta nemažai namų darbų – paimta žemė aplinkkelio statybai, prasidėjęs investicinio projekto inicijavimas iš Susisiekimo ministerijos pusės. Ir manau, kad viešoji ir privačioji partnerystė, kurią esame išbandę kai kuriose kitose savivaldybėse, galėtų būti pritaikyta ir čia“, – pirmadienį lankydamasis Zarasuose kalbėjo G.Nausėda.

„Ir neužtruktų labai ilgo laikotarpio, kada šis aplinkkelis galėtų būti realizuotas ir Zarasų žmonės ir verslas lengviau atsikvėptų, kadangi didelė dalis sunkiosios technikos nebejudėtų per miestelį“, – pridūrė jis.

2023 m. spalį Susisiekimo ministerija teigė, kad viešojo ir privataus sektoriaus partnerystė yra viena iš galimybių įgyvendinti didelius kelių infrastruktūros projektus. Tuo metu ministerija teigė, kad pilotiniu projektu galėtų būti Zarasų aplinkkelio statybos projektas. Jam buvo numatyta parengti galimybių studiją.

„Susisiekimo ministerija kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija analizuoja šio būdo taikymo galimybes plėtojant valstybinės reikšmės kelių infrastruktūrą, pilotiniu projektu galėtų tapti Zarasų miesto aplinkkelio statybos projektas. Tam numatoma parengti galimybių studiją su konkrečiais skaičiavimais, rizikos vertinamais ir pan.“ – tuomet Eltai pabrėžė institucija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.