Žiemiški orai vairuotojus užklupo netikėtai: automobiliai netoli Kauno atsidūrė grioviuose Automagistralėje susidarė milžiniška spūstis

Pirmadienį pasikeitę, žiemą primenantys orai netikėtai užklupo vairuotojus. Automagistralėje pasipylė avarijos. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) budintis pareigūnas informavo, kad A1 kelyje šįryt fiksuoti du eismo įvykiai – automobiliai atsidūrė grioviuose.

Žiemiški orai vairuotojus užklupo netikėtai: automobiliai netoli Kauno atsidūrė grioviuose.
Žiemiški orai vairuotojus užklupo netikėtai: automobiliai netoli Kauno atsidūrė grioviuose.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 5:44 PM

„Vilnius–Kaunas 65 km“, – vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas griovyje atsidūręs automobilis, pasidalijo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Kauno AVPK budintis pareigūnas patvirtino, kad 10.45 val. A1 kelyje, ties Kertauninkų kaimu, į griovį įvažiavo automobilis.

Budintis pareigūnas taip pat nurodė, kad 9.23 val. A1 kelyje, ties Vosyliškių kaimu, dėl slidžios kelio dangos į griovį buvo įlėkęs „Volkswagen Golf“ automobilis.

„A1 kelyje, netoli Vosyliškių k. nuo kelio nuvažiavo ir vertėsi automobilis „VW Golf“, vairuojamas blaivios moters (gim. 2003 m.) Dėl sužalojimų į gydymo įstaigą pristatyta vairuotoja ir keleivė (gim. 2003 m.)“, – pakomentavo Kauno AVPK.

Kaip skelbia naujienų portalas delfi.lt, 9.48 val. kelio A5 Marijampolė-Kaunas 66 km automobilis atsitrenkė į atitvarus.

Kiek vėliau, 10.53 val., kelio A1 atkarpoje Kaunas-Klaipėda 156 km į atitvarus atsitrenkė dar vienas automobilis.

Šiuo metu (apie 17 val) didelis eismo kamštis susiformavęs automagistralėje Klaipėda–Kaunas, kur prie Giraitės susidūrė vilkikas ir automobilius vežantis „tralas“.

Eismas buvo visiškai sustojęs tiek Klaipėdos, tiek Kauno kryptimi. Kelyje Kaunas – Klaipėda, prie Sausinės kaimo, į griovį nuvažiavo vilkikas. Kol vilkikas buvo ištrauktas, eismas buvo sustabdytas. Šiuo metu, policijos duomenimis, eismas automagistralėje link Klaipėdos yra leidžiamas.

Tačiau kitoje autostrados pusėje (Klaipėda–Kaunas) prie Giraitės įvyko dar vienas eismo įvykis. Policijos teigimu, susidūrė vilkikas „Volvo“ ir tralas. Vienas asmuo nukentėjo, automagistralė link Kauno vis dar uždaryta. Rekomenduojama rinktis alternatyvius maršrutus.

Eismoinfo.lt šį rytą paskelbė, kad šiaurės, vidurio, pietryčių ir rytų Lietuvoje valstybinės reikšmės kelių dangos drėgnos arba šlapios dėl silpno lietaus arba šlapdribos. Likusioje šalies dalyje pagrindiniai keliai daugiausia sausi arba drėgni.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną numatomi krituliai, kai kur šiaurės Lietuvoje smarkūs (vyraus šlapdriba, sniegas). Galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų, 9–14 m/s, vietomis gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.