Pingantis rublis automobilių prekeivius varo į bankrotą

Pingantis Rusijos rublis naudotais automobiliais prekiaujančius Lietuvos verslininkus varo į bankrotą. Automobilių pardavėjai ir pervežėjai netenka klientų ne tik iš Rusijos, bet ir Kirgizijos bei Kazachijos. Verslininkai sako, kad tokio sunkmečio dar nebuvo.

Daugiau nuotraukų (1)

Geda Kumžienė ("Lietuvos ryto" televizija)

Mar 5, 2014, 5:57 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:42 PM

Marijampolės automobilių pardavimo aikštelėse tuščia kaip niekad, praneša „Lietuvos ryto“ televizija. Pardavėjai veltui laukia pavasario, kai prekyba paprastai pagyvėdavo.

„Tokių blogų perspektyvų dar nėra buvę. Būdavo sumažėjimų, būdavo pakilimų, būdavo neaiškių priežasčių, o dabar priežastys yra aiškios ir koks laikotarpis bus sunkus niekas nežino“, - sako verslininkas Artūras Vaitukaitis.

Naudotomis mašinomis prekiaujantis marijampolietis tvirtina, kad jų verslui pingantis Rusijos rublis yra lyg peilis po kaklu. Automobilius Lietuvoje rusai dažniausiai pirkdavo eurais, o tėvynėje parduodavo vietine valiuta, tačiau rubliui euro atžvilgiu nukritus iki neregėtų žemumų rusams nebelieka pelno.

„Šitoje suirutėje, kuri prasidėjo dėl karo su Ukraina, Rusija pati, turėdama automobilių gamybos įmonių, stengsis mažinti importą, skatinti vidaus vartojimą, nes jei rusams bus neleista kažko parduoti į užsienio rinkas, skatins vidaus vartojimą“, - spėjo A.Vaitukaitis. - Aš be rudens iš viso nesiimčiau ko nors spręsti, viskas tik blogės šitoje situacijoje.“

Klientų neteko ir naudotų automobilių pervežimu į Rytus užsiimantys verslininkai. Jie sako, kad štilis pasijuto prieš porą savaičių, kai smarkiai ėmė kristi rublio kursas.

„Sumažėjo pardavimai į Rusiją, Tadžikistaną, Kirgistaną ir pervežimai sumažėjo“, - sakė verslininkas Karolis Kubilius.

Marijampolės automobilių pardavimo aikštelėse dar galima sutikti tadžikų, bet ir jie sako, kad greitai į Lietuvą nebevyks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.