Nudilusiose Kauno gatvėse nebesimato, kur galima važiuoti

Iš kitų miestų atvykstantys vairuotojai Kauno gatves keiksnoja ne tik dėl nuolatos atsiveriančių ir vangiai tvarkomų kraterius primenančių duobių. Miesto gerai nepažįstančius vairuotojus neretai į neviltį varo nusitrynęs gatvių važiuojamosios dalies ženklinimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 10, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:13 PM

Kai kur automobilių ratai nuzulino pėsčiųjų perėjas žyminčius „zebrus“, tad jais einantys pėstieji turėtų būti itin atidūs. Nors apie pėsčiųjų perėjas įspėja ne tik kelio dangos ženklinimas, bet ir kelio ženklai, nereikėtų užmiršti vairuotojų žioplumo faktoriaus.

Pasak policijos pareigūnų, susitrynusiu pėsčiųjų perėjų ženklinimu išsiskiria Šiaurės prospektas, kitos judrios Kauno gatvės.

Pastebima, jog greičiausiai nudryžta prie posūkių ar automobilių stabdymo bei greitėjimo zonose nupiešti „zebrai“.

Dėl nusitrynusio ženklinimo kurioziška situacija susidarė ir pačiame miesto centre. K.Donelaičio gatvėje, sukant link Vytauto Didžiojo prospekto pirmoji eismo juosta skirta visuomeniniam transportui. Tačiau tai žyminčios „A“ raidės jau senokai nusitrynusios, likę tik jų fragmentai.

Vairuotojai nevengia važiuoti visuomeniniam transportui skirta juosta, o policija neturi galių jiems sudrausminti.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras sakė, jog nudryžę kelio dangos ženklinimai bus atnaujinti, tačiau kada tai įvyks – sunku prognozuoti.

„Pirmiausia kelininkai turi sutvarkyti gatves, jas priduoti, tik tada galima atnaujinti važiuojamosios kelio dalies ženklinimą“, - sakė P.Keras.

Pirmiausia ketinama atnaujinti gatvių ženklinimą miesto centre. Po to savo eilės lauks kitų Kauno rajonų gatvės.

„Kai kelias ženklinamas dažais, garantinis terminas pagal visus reikalavimus yra 6 mėnesiai. Todėl po vienerių metų ženklinimas turi būti neabejotinai atnaujinamas. Kelius ženklinant plastiku, kas yra keturis – penkis kartus brangiau, atnaujinti reikia kas du metus“,- sakė P.Keras.

Ketvirtadienį, po Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio paaiškėjo, jog šiais metais gatvių ženklinimui bus skirta 450 tūkst. litų.

P.Keras pripažino, jog šių lėšų pakaks tik „einamiesiems darbams“, nudryžusių žymių atnaujinimui.

„Prieš tris metus šiems darbams atlikti buvo skirta 800 tūkstančių litų, tad buvo galima paženklinti atokesnes, rečiau pažymėtas gatvės. Šiems matams skirta suma leis tik atnaujinti esančius, labiausiai nudilusius žymėjimus“, - vertino P.Keras.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.