Auksarankio šedevras – medinis „vabalas“ ir deranti kepuraitė

71 metų pensininkas iš Bosnijos nesėdi sudėjęs rankų. Vyriškis sukūrė vienetinį „Volkswagen Beetle“ automobilį iš tūkstančių medžio gabalėlių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2014, 4:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:20 AM

Daugelį metų staliumi dirbęs Momiras Bojicas išskirtinį automobilį sukūrė iš daugiau nei 50 tūkst. kruopščiai išpjautų ąžuolo plokštelių. Tam jis išleido apie 8 tūkst. JAV dolerių (apie 20 tūkst. litų).

Tačiau vyras neįkainoja savo kūrinio pinigais – jis jau ne kartą sulaukė pasiūlymų automobilį parduoti, bet nesileido į kalbas net kai jam buvo pasiūlyta dešimt kartų už išlaidas didesnė suma.

Puikiai važiuojantis automobilis – tai tikras „Beetle“, bet kiekviena jo originali detalė paslėpta po medžio drožiniais.

Kiekvieną medinį „žvyną“ ar salono detalę M.Bojicas apdirbo per 23 atskiras procedūras.

Medžiu padengtas ne tik automobilio kėbulas, bet ir vairas, prietaisų skydelis ir net ratai. Vyras net pasigamino prie kabrioleto derančią medinę vairuotojo kepuraitę.

M.Boijicas su savo unikaliu automobiliu važinėja ne tik po Bosniją, bet buvo išriedėjęs ir į gretimas valstybes. Jis neslepia, kad net atokiausiuose miesteliuose jo mašiną nuolat apspinta smalsuoliai.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai