Raliui besiruošiantis N40 ekipažas: „Svajonių negalima išmesti“

Po ilgos pertraukos į Lietuvos kelius vėl grįžta mūsų šalies automobilių ralio čempionato varžybos – šeštadienį Kelmės apylinkėse vyks Žemaitijos ralis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2014-07-25 20:17, atnaujinta 2018-02-11 17:39

Tarp startui besiruošiančių ekipažų yra ir vienas netikėtas duetas – keturiasdešimtmetį perkopę Algirdas Kazlauskas ir Andrius Petruškevičius. Nors gyvenimiškos patirties vyrams netrūksta, ralio varžybose jie dar naujokai.

„Jaunystėje svajojau apie dalyvavimą ralio varžybose, bet nebuvo nei pinigų, nei galimybių. Vėliau norus nustūmė darbai ir kasdieniai rūpesčiai, bet svajonė niekur nedingo“, - pasakojo A.Kazlauskas. Pasak jo, tokios užgniaužtos svajonės dažnai virsta vyrų vidutinio amžiaus krizės priežastimis, o tokių krizių rezultatai neprognozuojami.

Jis kartu su kitais vidutinio amžiaus vyrais nusprendė netylėti apie šią problemą ir padėti ją nuvyti šalin nepakenkiant šeimos santykiams. Todėl neseniai vyrai įkūrė „N40 vyrų autoklubą“.

Tiesa, pirmasis klubo ekipažo startas nebuvo sėkmingas – N40 užrašą šių metų birželio gale buvo galima buvo perskaityti ant griovyje aukštyn ratais įsitaisiusio „Toyota Land Cruiser“ visureigio netoliese Medininkų.

Tada ten vyko visureigių lenktynės „4x4 Perimetras”. Bet po šio įvykio visureigį vairavęs A.Kazlauskas nenusiminė ir džiaugėsi, kad atsakingai žiūri į automobilių sportą ir varžybose važiuoja tik tokiais automobiliais kuriuose sumontuoti saugos lankai.

Šeštadienį jis Lietuvos ralio čempionate startuos kiek senstelėjusia, bet sportininkų nepamiršta „Subaru Impreza WRX STI“, o laisvalaikiu klubas žadėjo traukti visus Lietuvos vyrus, sulaukusius 40 ir daugiau metų, iš viduramžio krizės liūno.

A.Kazlausko teigimu, „N40“ – tai senstelėjusių vaikų klubas, kuris susiruošė suvienyti viduramžio sulaukusius vyrus ir grąžinti jiems gyvenimo džiaugsmą, kurį vyrai, sulaukę daugiau nei 40 metų amžiaus, kiek praranda.

„Nors mūsų visuomenėje yra nevyriška pripažinti, kad atėjo viduramžio krizė, ji, deja, tikrai ateina bemaž kiekvienam vyrui, tik gal kiek vėliau ar ankščiau. Tada vieni vyrai ganėtinai gerai apsimeta, kad nieko neįvyko ir viską pergyvena savyje, kiti puola į jaunos moters glėbį taip tarsi kažkam įrodinėdami, kad jie dar nesensta, o treti bando ieškoti gerovės stikliuko dugne.

Dažniausiai visi šie pasirinkimai iš anksto pasmerkti žlugti, jei vyras neatranda naujų gyvenimo iššūkių“, - svarstė pašnekovas.

Jo manymu, vietoje drastiškų sprendimų verčiau prižadinti senas vyriškas svajones, pradedant nuo pokalbių apie automobilius, kelionių bei jų priežiūros ir baigiant tikru bemaž kiekvieno vyro jaunystės svajonių įgyvendinimu – automobilių sportu.

Oficialų N40 vyrų autoklubo atidarymą nariai pažymėjo prieš savaitę, išlydėdami Vaidotą Marozą ir Šarūną Palioką su VAZ 2104 į tolimą kelionę, kurios tikslas - Mongolijos sostinė Ulan Batoras.

Likusieji Lietuvoje aktyviai užsiėmė „Subaru Impreza WRX STI“ paruošimu Žemaitijos raliui.

„N40 Subaru Impreza WRX STI“ - tai prieš 12 metų „Prodrive“ sportinių automobilių gamykloje pagamintas sportinis bolidas.

Prieš 12 metų tai buvo bene aukščiausio lygio sportinis automobilis. Klubo narių žiniomis, Lietuvoje jis atsirado dar 2008 metais, tada juo važiavo ne vienas žinomas sportinikas. Vėliau automobilis tyliai tūnojo vieno iš buvusių čempionų garaže kol jį atrado N40 klubo nariai.

Šiemet N40 juo jau startavo gegužės 16 – 18 dienomis vykusiame „Rally Talsi“ ir gegužės 22 – 24 dienomis buvusiame „Rally Braslav“.

Kelmės apylinkėse vyksiančiam Žemaitijos raliui dalyviai nekelia aukštų tikslų – jiems svarbiausia gerai praleisti laiką ir pasiekti finišą.

Penktadienį vyrai ir ne pirmos jaunystės automobilis sėkmingai perėjo techninę komisiją ir ruošiasi šeštadienio startui.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.