Po avarijos atsigavęs „drifto karalius“ nori pergalės

Rugpjūčio 17 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ vėl laukiamas šonu slystančių automobilių pasirodymas.

A.Čibirka tikisi, kad jį persekiojusios nesėkmės jau praeityje.<br>G.Matulaičio nuotr.
A.Čibirka tikisi, kad jį persekiojusios nesėkmės jau praeityje.<br>G.Matulaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2014, 7:11 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:22 PM

Šįkart tai „Lietuvos drifto čempionato“ „PRO“ lygos IV-asis etapas, kuris turėtų įnešti dar šiek tiek sumaišties į šių metų sezoną. Vienas iš šios sumaišties nešėjų – varžyboms intensyviai besiruošiantis „Lietuvos drifto karalius“ Andrius Čibirka.

Šį sezoną pradėjęs atnaujintu automobiliu ir su „Promaksa Racing Team“ palaikymu, Andrius neišvengė problemų – nors naujasis kiek daugiau nei 600 arklių galių turintis variklis veikia puikiai ir leidžia šonaslydžio meistrui atskleisti savo talentą visu gražumu, tačiau kita automobilio detalė, vairo kolonėlė, šį atsiskleidimą stipriai sutrukdė.

Besileisdamas nuo kalno „Prestigio EEDC“ varžybų metu kone 150km/val greičiu, Andrius prarado galimybę valdyti priekinius automobilio ratus – ilgus metus be problemų tarnavusi detalė nusprendė, jog laikas keliauti pensijon, tuo pačiu pasiimdama Andrių kelionei į pievas.

Per laimingą atsitiktinumą, incidentas įvyko trasos pabaigoje, tad buvo apsiribota automobilio priekinės dalies apgadinimais.

Po šios nelaimės, automobilis sulaukė papildomo dėmesio visiems mazgams, taip užsitikrinant, jog jau gerą penkmetį sportui naudojama „chuligankė“ atlaikys nenumaldomai artėjančias varžybas.

Būtent šios varžybos ir ši trasos konfigūracija varžybų senbuviui iš tiesų yra svarbios. Prieš metus čia vykusiame etape Andrius turėjo pripažinti konkurentų pranašumą dėl galios trūkumo.

Itin talentingas ir patyręs sportininkas darė viską, kad galėtų pasigalynėti dėl pirmųjų pozicijų, tačiau į kalną kylanti trasa reikalauja arklio galių, o būtent jų Andriaus automobilyje stigo. Trūkus kantrybei, automobilio variklis buvo pakeistas ir šis trukdantis aspektas eliminuotas.

Tai padaręs Andrius ketina įrodyti, jog sparnai ant jo automobilio užklijuoti ne be reikalo.

Aišku, papildomos arklio galios Andriui pergalės nepadovanos – dėl jos reikės pakovoti su stipriausiais Lietuvos „drifto“ meistrais, kurių tarpe jau užsiregistravęs dar vienas „drifto karalius“ Evaldas Kovalenko iš „RBS Motorsport“ ekipos, taip pat dalyvauti jau pažadėjo šiemet staigmeną „Prestigio EEDC“ metu pateikęs Tadas Adomaitis iš „Eneos NP TEAM“, bei į metų naujoko titulą pretenduojantis Aurimas Vaškelis iš „Ride it Out“ komandos.

Sekmadienį įvyksiančios varžybos prasidės 10 val. 30 min. su pirmąja treniruočių sesija, nuo 11 val. šias treniruotes bus leista stebėti ir žiūrovams.

A.Čibirkos avarijos vaizdo įrašą galite pamatyti žemiau.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.