„Jaguar“ pirkinys - rekordinė britiškų automobilių kolekcija

Naujausias „Jaguar Land Rover“ pirkinys nepalieka abejingų. Koncernas įsigijo ne porą ir ne 10 klasikinių automobilių, o pačią didžiausią privačią kolekciją, sudarytą net iš 543 retų klasikinių modelių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2014, 7:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:21 PM

Automobilių sąrašas užgniaužia kvapą. Kolekcijoje yra ir pačių pirmųjų „Swallow“ „lopšių“ motociklams, nuo kurių ir prasidėjo „Jaguar“ istorija, taip pat „Swallow Austin Sevens“, prieškarinių SS modelių, septyni XK120 sportiniai automobiliai, iš kurių vienas su ypatingai retu aliuminio kėbulu, po kelis „C-type“ ir „D-type“ modelius, XKSS, aštuoni „E-type“, net trisdešimt įvairių laikų „Jaguar Mark“ sedanų, devyniolika XJS ir daugiau jei 20 XJ sedanų.

Daugelis iš šių automobilių praeityje priklausė garsenybėms.

Įspūdingą kolekciją sukaupė britiškų automobilių entuziastas Jamesas Hullas. „Jaguar“ specialiųjų operacijų padalinys neatskleidė, kokią sumą paklojo už rekordinę kolekciją, tačiau pats buvęs savininkas neslėpė esąs patenkintas sandoriu.

„Keliavimas po pasaulį ir kolekcijos rinkimas daugelį metų buvo užsiėmimas iš širdies ir viso gyvenimo darbas, todėl mano svarbiausias noras buvo ne gauti didžiausią kainą, bet būti tikram, kad kolekcija bus tinkamai pasirūpinta“, - tvirtino jis.

Jaguar Land Rover“ koncernas užtikrino, kad kolekcija bus aktyviai naudojama rinkodaros tikslais, todėl greičiausiai ją galės apžiūrėti ir visuomenė.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.