Kauno kuriozai: už tris minutes stovėjimo – 40 litų

Į Kauną darbo reikalais atvykęs vilnietis Vidas pasistatė savo BMW 320 GT netoli Laisvės alėjos esančioje Mickevičiaus gatvėje ir, kaip priklauso, susimokėjo už stovėjimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Aug 7, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:41 AM

Tačiau jo ramybė truko neilgai. Grįžęs prie automobilio vyras išvydo šalia besisukinėjantį kontrolierių. Pasak Vido, stovėjimo bilieto galiojimas buvo pasibaigęs vos prieš 3-4 minutes.

Delsė pildyti pranešimą

„Atsirakinau automobilį, jau sėdu ir girdžiu, kaip man sako: „Palaukit, palaukit, jums bus bauda už stovėjimą“. Nustebau, nes pavėlavau tik kelias minutes. Sakau, nueisiu, sumokėsiu dar už pusvalandį ir važiuosiu, bet jis nesutiko“, – pasakojo nusivylęs vairuotojas.

Vidas pasakojo, kad kontrolierius neskubėjo pildyti pranešimo apie baudą – pirmiau paaiškino, kad baudą reikia susimokėti per vieną dieną arba ji dar padidės, ir dokumentą užpildė tik vyrams baigus ginčytis.

Todėl pranešime užfiksuotas laikas 14 val. 07 min., o tai ne 3-4, bet 11 minučių skirtumas nuo 13 val. 56 min., iki kada galiojo Vido pirktas stovėjimo bilietas.

„Jaučiasi, kad tai buvo provokacija. Kaune dažnai turiu reikalų ir jau buvau pastebėjęs, kad čia kontrolierių gerokai daugiau nei Vilniuje ir jie pastoviai laukia, kad nubaustų. Nespėju pastatyti mašinos, jie jau trinasi aplinkui. Dar kada nubaus, kol nueisiu iki automato“, – stebėjosi naują BMW vairuojantis vilnietis.

Netoleruoja nė vienos minutės

Kaune stovėjimo vietas valdančios VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ Duomenų administravimo skyriaus vadovė Jurgita Gusevičienė nesileido į kalbas dėl kelių minučių skirtumo ir užtikrino, kad vairuotojas baudą gavo pagrįstai.

„Kokia gali būti tolerancija? Ne viena ir ne dvi minutės praėjo. Mickevičiaus gatvėje valanda stovėjimo kainuoja 4 litus, yra daug būdų apmokėti. Jei žmogus vėluoja, galima už 15 minučių susimokėti SMS žinute“, – aiškino ji.

Pašnekovės duomenimis, kontrolierius pirmąją Vido automobilio nuotrauką padarė 14 val. 07 min, o paskutinę – 14 val. 10 min., todėl jos neįtikino vilniečio pasakojimas.

Kauno miesto tarybos sprendimu, kontrolieriai neprivalo laukti nė minutės: „Vietinę rinkliavą nuo atitinkamo kelio ženklo galiojimo pradžios iki pabaigos reikia mokėti nepertraukiamai.“

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.