Paaiškėjo, kaip nepermokėti už apžiūrą registruojamai mašinai

Nuo liepos 1 dienos pasikeitus automobilių registravimo tvarkai, dar neregistruotą automobilį perkantys lietuviai turi pirmiausia nuvežti išsirinktą modelį į techninių apžiūrų (TA) centrą ir tik gavę teigiamą įvertinimą gali jį registruoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2014-08-14 23:05, atnaujinta 2018-01-20 16:13

Bet čia vairuotojams kyla didžiausia problema – kur klijuoti TA lipdukus, jei valstybinių numerių dar nėra? Ant rezultatų kortelės taip pat neįmanoma įrašyti būsimųjų automobilio numerių, nes mašina dar neregistruota.

Liepė susimokėti dar kartą

Todėl vairuotojai, priregistravę automobilį, dar kartą grįžta į TA centrą, o čia jiems vėl tenka susimokėti. Su tokia situacija susidūrė ir portalo lrytas.lt skaitytojas Artas.

„Tvarkingai perėjau techninę apžiūra, ten patikrino kėbulo numerį ir išdavė ''žalią lapą'' – dokumentą, patvirtinantį, kad transporto priemonė tvarkinga. Paklausus tolimesnės eigos, man pasakė, kad kai užregistruosiu automobilį ir išsiimsiu valstybinius numerius, tada reiks ateiti vėl ir užklijuos TA lipdukus“, – pasakojo jis.

„Regitroje“ jam dar kartą teko mokėti už automobilio kėbulo numerio patikrinimą (transporto priemonės tapatumo nustatymą) ir už registraciją, o grįžęs į TA centrą vyras sužinojo, kad jam teks dar kartą atverti piniginę.

„Susimokėjęs už dokumentus ir naujus valstybinius numerius nuėjau į TA centrą, kad užklijuotų lipdukus. Man pasakė, kad turiu susimokėti dar 7 litus už naują TA kortelę. Bet aš juk mokėjau pilną kainą už TA, kodėl turiu mokėti už žalią lapą du kartus? Dėl neapgalvotos naujos tvarkos, toks jausmas, kad dviems įmonėms reikia mokėti už tas pačias paslaugas“, – apmaudą liejo pašnekovas.

Galima važinėti be lipdukų

Lietuvos TA įmonių asociacijos „Transeksta“ direktoriaus pavaduotojas Audrius Glėbus paaiškino, kad tokiu atveju vairuotojas tikrai galėjo nemokėti papildomų pinigų ir važinėti be TA lipdukų.

„Pasakyti, kad reikia sugrįžti – buvo netaktiškas darbuotojų elgesys, – aiškino pašnekovas. - Jei automobilis gauna teigiamą įvertinimą ir yra priregistruojamas, juo galima važinėti ir be lipdukų. TA kortelė taip pat galioja pagal kėbulo numerį.“

Pasak jo, galima ir pasikeisti TA kortelę bei gauti lipdukus. Tuomet normalu, kad tai šiek tiek kainuoja, nes TA darbuotojams tenka iš naujo sutikrinti dokumentus ir išspausdinti naują TA kortelę bei užklijuoti lipdukus. Bet automobilio šeimininkas gali pats pasirinkti, ar to nori.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.