Sunkvežimių padangas gamins iš kiaulpienių

Tarptautinės komercinių automobilių parodos IAA metu Hanoveryje, „Continental“ pristatė pirmąsias bandomąsias padangas, pagamintas naudojant naują „Taraxagum“ medžiagą, kurios pavadinimas kilęs iš lotyniško kiaulpienės pavadinimo.

Padangas, pagamintos naudojant naują „Taraxagum“ medžiagą, kurios pavadinimas kilęs iš lotyniško kiaulpienės pavadinimo.<br>„Continental“ nuotr.
Padangas, pagamintos naudojant naują „Taraxagum“ medžiagą, kurios pavadinimas kilęs iš lotyniško kiaulpienės pavadinimo.<br>„Continental“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:06 PM

Įprastų padangų protektoriaus gamyboje naudojama iš natūralaus kaučiuko pagaminta guma buvo pilnai pakeista „Taraxagum“ guma. Kaip skelbia koncernas, šis etapas dar labiau priartino prie tikslo ateityje dar daugiau tausoti gamtą ir mažinti tradicinių žaliavų naudojimą.

Pasak „Continental“ valdybos nario ir padangų padalinio vadovo Nikolajaus Setzerio, po septynerių projekto plėtros metų, kurių metu buvo bendradarbiaujama su Vokietijos Fraunhoferio institutu, pagamintos pirmosios bandymams realiomis eismo sąlygomis parengtos padangos.

Bandomuoju modeliu buvo pasirinktos žieminės padangos, kadangi jų gamyboje naudojama itin didelė natūralaus kaučiuko dalis. Kompanija taip pat planuoja per artimiausius penkis dešimt metų pradėti pramoninę gumos iš kiaulpienių ir serijinę kiaulpienių gumos padangų gamybą.

O iki to laiko padangos bus bandomos skirtingose pasaulio vietose esančiuose „Continental“ bandymų poligonuose ir žadama, kad šios padangos savo savybėmis niekuo nenusileis iš tradicinės gumos pagamintoms padangoms.

Bandomosios padangos pagamintos naudojant ypatingą kazachstaninių kiaulpienių rūšį. Šie augalai yra itin derlūs, gali augti net ir atšiauriomis klimato sąlygomis, o augalo aukštis siekia 30 centimetrų. Šiuo projektu siekiama rasti tinkamą ekologinį ir ekonominį sprendimą vis didėjančiam natūralios gumos poreikiui.

O kadangi kiaulpienes galima auginti net ir šalia padangų gamybos vietų, tai ne tik sumažins transporto išlaidas, bet ir dar labiau tausos gamtą. 2014 m. gegužės mėn. gumos iš kiaulpienių projektas buvo įvertintas „GreenTec Award“ apdovanojimu automobilių kategorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.