„Kupriuko“ šeimininkas: „Jaučiuosi lyg užkopęs į Everestą“

Norite išskirtinio, dėmesį traukiančio automobilio? Nebūtina pirkti „Porsche“ ar „Lamborghini“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vitalija Butkutė

Oct 25, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:48 PM

Tuo įsitikino senovinių automobilių entuziastas Algirdas Stonis, po ilgų vargų važinėjantis „kupriuku“ – ZAZ 965.

Sužavėjo variklio garsas

ZAZ 965 automobilis A.Stonį sužavėjo dar vaikystėje. Iš pradžių jam įspūdį padarė pati mašina, vėliau išskirtinės šios mašinos detalės – kėbulo forma bei dydis ir V formos variklio garsas. „Kėbulas toks mažas ir užapvalintas, kad negalėjau jam atsispirti. Variklio garsas toks sproginėjantis, tarsi galingo, bet vaikiško „muscle car'o“, – neabejojo A.Stonis.

Tačiau šios mašinos įsigijimo istorija buvo kiek dramatiška, pareikalavusi daug kantrybės ir pastangų.

„Pirmasis idealios išvaizdos „kupriukas“ pas mane pabuvo apie dvidešimt minučių. Būtent tiek truko kelionė iš Alytaus į Klaipėdą.

Mums nuvažiavus nuo kelio, krisdamas iš priekabos „ZAZ 965“ apsivertė ore ir užkrito ant mūsų mašinos stogo“, – prisiminė vos tragiškai nesibaigusią pirmojo „kupriuko“ įsigijimo istoriją Algirdas.

Nelaimė privertė susimąstyti

Jis džiaugėsi, kad niekas nenukentėjo, nes važiavo ne vienas, tačiau ZAZ 965 ši kelionė buvo paskutinė – jis buvo sugadintas nebepataisomai.

Vyras apgailestavo, kad pirmąjį „kupriuką“ teko parduoti dalimis.

„Ši nelaimė sukėlė daugybę apmąstymų. Kurį laiką egzistavau, nesijausdamas savimi, atrodė, jog tiesiog vegetuoju.

Tačiau atsigavęs po šios nesėkmės, pradėjau ir vėl siekti svajonės. Abejojau tik dėl vieno – kas bus, kai ją įgyvendinsiu, tačiau įsitikinau, jog abejoti tuo visai nereikėjo, nes viskas klostosi puikiai“, – tikino A.Stonis.

Įsigijus mašiną, teko rūpintis ir jos sutvarkymu, nes „kupriuko“ būklė nebuvo gera, todėl reikėjo nemažai investicijų.

„Nedidelis mašinos remontas nebūtų padėjęs, o rimtiems darbams reikėjo daugiau pinigų, todėl prireikė net trijų metų, kad mašina galėtų važiuoti“, – teigė jis.

Automobilis turi dienoraštį

„Apie tinklaraštį galvojau seniai. Labai patikdavo skaityti forumus, portalus apie restauruojamus automobilius. Internete šios medžiagos daug, tačiau informacija buvo skelbiama informacija apie mašinų tvarkymo eigą ir nuotraukos iš parodų.

Apie kitokį mašinos „gyvenimą“ nebūdavo nei vieno žodžio. Todėl sugalvojau perteikti viską, kas vyksta aplink mano mašiną visai kitokiu kampu“, – pasakojo vyras, prisiminęs savo tinklaraščio kupriukas.com pradžią.

Šiuo metu šio „kupriuko“ gyvenimo istoriją stebi netoli pusantro tūkstančio žmonių.

„Iš pradžių paprašiau draugų, kad jie pamėgtų tinklaraštį ir siūlytų tai padaryti kitiems. Taip iš lūpų į lūpas buvo perduodama informacija apie „kupriuko“ gyvenimo istoriją ir tinklapį, kuriame visa tai buvo aprašoma.

Reklamos nepirkau, nes nemačiau tam jokio reikalo, kadangi ši idėja – ne verslo planas. Mano siekis buvo gera emocija“, – tikino A.Stonis.

Pirmasis tinklaraščio įrašas pasirodė prieš daugiau nei metus. Nuo jo ZAZ 965 gyvenimo istorija sulaukė didelio susidomėjimo.

„Manau, kad kitus žmones sužavėjo šios mašinos natūralumas, nesurežisuotos istorijos apie jo nuotykius. Niekas nežino, kas bus kitame aprašyme ar nuotraukoje. Ši mašina – su charakteriu, todėl istorijose pateikiami įvykiai nuo pradžios iki pabaigos“, – teigė jis.

A.Stonis džiaugiasi aktyviai bendraujančiais žmonėmis, kurių yra ne vienas ir ne du. Anot jo, kiti noriai ne tik dalinasi „kupriukų“ ar „vabaliukų“ nuotraukomis, bet kai kurie pasiūlo ir automobilių dalių.

Tapo modeliu

„Kupriukas“ iki šiol yra dėmesio centre. Žmonės ne tik noriai juo domisi, bet ir fotografuojasi.

„Kai kuriomis profesionaliomis fotosesijomis aš ypač didžiuojuosi. Viena buvo meninė, kita – skirta vienos kompanijos kalendoriui. Pastaroji idealiai perteikė „Pin up“ stilių, kur „kupriukas“ itin tiko. Man pačiam dalyvauti tokiuose projektuose yra tikra dovana “, – tikino Algirdas.

Taip pat su ZAZ 965 Algirdui teko dalyvauti ne viename renginyje ar šventėje.

„Jei „kupriuka„s važiuoja, stengiuosi dalyvauti visur. Šiemet aplankiau „Automanų“ parodą Palangoje, kurioje vyko 1000 km lenktynės, Jūros šventę, Šeimos šventę ir daugybę kitų renginių“ , – pasakojo vyras.

Tačiau yra ir kitokių idėjų. A.Stonį įkvepia kitas lietuvis, vardu Valdas, kuris su „kupriuku“ pasiryžta keliauti net už Lietuvos sienos.

„Valdas yra pagarbos vertas keliautojas, su zaporožiečiu keliaujantis visur. Tai automobilis, kurį vairuoti reikia ne tik įprasti, bet ir išmokti. Jame nėra stabilumo, stabdžių ir vairo stiprintuvo, garso izoliacijos, greitis nedidelis, bet su juo bet kur nuvykęs jautiesi kaip užkopęs į Everestą, todėl būtinai bandysiu prisijungti prie Valdo ir kartu su juo pakeliauti“, – teigė „kupriukų“ entuziastas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.