Mirė artimasis. Ką daryti, kad neišregistruotų automobilio?

Mirus artimam žmogui tenka ne tik susitaikyti su netektimi, bet ir spręsti, ką daryti su likusiu turtu.

Mirusio žmogaus automobiliį būtina perregistruoti, kitaip jis gali būti išregistruotas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Mirusio žmogaus automobiliį būtina perregistruoti, kitaip jis gali būti išregistruotas.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 5:46 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:55 AM

Regitra“ primena, kad mirusių asmenų ar išregistruotų įmonių transporto priemones valdantys asmenys turi jas perregistruoti savo vardu.

To neatlikus, ateityje jos gali būti išregistruotos. Šie pakeitimai numatomi rengiamuose teisės aktuose. Gyventojai turėtų atkreipti dėmesį į reikalavimus, taikomus perregistruojant tokias transporto priemones. Kaip perregistruoti paveldėtą automobilį?

Kreipdamasis dėl paveldėtos transporto priemonės perregistravimo, paveldėtojas „Regitrai“ turi pateikti savo asmens dokumentą, notaro išduotą pavedėjimo teisės liudijimą ir transporto priemonės registracijos dokumentą (pastarojo neturint, pateikiamas paaiškinimas apie praradimo aplinkybes). Kaip įregistruoti iš išregistruotos įmonės įsigytą automobilį?

Kreipdamasis dėl transporto priemonės, įsigytos iš išregistruoto juridinio asmens, perregistravimo, pareiškėjas „Regitrai“ turi pateikti savo asmens dokumentą, transporto priemonės įsigijimą patvirtinantį dokumentą ir registracijos dokumentą (pastarojo neturint, pateikiamas paaiškinimas apie praradimo aplinkybes).

Jei kreipiasi įmonės atstovas, reikia pateikti ir atstovavimą patvirtinantį dokumentą.

Abiem atvejais prieš kreipdamiesi į „Regitrą“ pareiškėjai turi pasirūpinti, kad nustatyta tvarka būtų atlikta transporto priemonės privalomoji techninė apžiūra ir galiotų jos valdytojo civilinės atsakomybės privalomasis draudimas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.