Po 25 metų kūrimo pristatytas skraidantis automobilis

Austrijos sostinėje Vienoje techninių naujovių festivalio „Pioneers Festival“ metu pristatytas skraidantis automobilis.

Skraidantį automobilį slovakai kūrė net 25 metus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Skraidantį automobilį slovakai kūrė net 25 metus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2014, 6:17 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:55 AM

Inžinieriams prireikė maždaug 25 metų šiam modeliui sukurti. Tokią transporto priemonę sukūrė Slovakijos bendrovė „AeroMobil“, informuoja „The Washington Post“.

Modelio kūrėjai tikisi, kad jau artimiausiu metu bus pradėta serijinė šio skraidančio automobilio gamyba. Naujovės kaina kol kas neskelbiama, bet bendrovės atstovai pabrėžė, kad ji bus mažesnė nei lėktuvo.

„Tai ne koks žaisliukas ir ne rekvizitas Holivudo filmui. Kuriant aeromobilį mums labai padėjo Slovakijos vyriausybė. Turime dar daug planų ir „AeroMobil“ istorijoje tašką dėti dar anksti“, – sakė bendrovės atstovas Jurajus Vaculikas.

Skraidantį automobilį vairuoti galės tik profesionalūs lakūnai – įprastų vairuotojo teisių neužteks. Naujoji transporto priemonė galės judėti ir keliais.

Prireikus, ji galės nusileisti ir tiesiog suskleisti savo sparnus. Maksimalus jos greitis keliu sieks apie 160 km per valandą. Vidutinis kuro suvartojimas neviršys 8 litrų šimtui kilometrų kelio.

Birželį skelbta, kad „Toyota“ taip pat kuria skraidančius automobilius. Tačiau japonų projektas, konstrukcijos atžvilgiu, iš esmės skiriasi nuo „AeroMobil“ modelio.

„Toyota“ planuoja sukurti automobilį su oro pagalve. Manoma, kad toks sprendimas leis sumažinti trintį ir atitinkamai padidinti variklio efektyvumą ir pagerinti valdymą.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.