Dakaro pojūčiai Lietuvoje – skrydis per žvyro karjerą

„Neblogi amerikietiški kalneliai, ar ne?“ – juokdamasis atsisuko Antanas Juknevičius, kai jo vairuojamas Dakaro sunkumus atlaikęs „Toyota FJ Cruiser“ šoktelėjo nuo dar vieno kalnelio Pagirių žvyro karjere.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Nov 8, 2014, 10:18 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:41 PM

Šeštadienio popietę Dakaro raliui besiruošiantis lenktynininkas praleido besitreniruodamas tik galingiausiems visureigiams įveikiamoje trasoje. Ja A.Juknevičius pavežiojo ir tris portalo lrytas.lt skelbto konkurso nugalėtojus bei vieną išrinktąjį „Facebook“ gerbėją.

Atvyko iš Klaipėdos

Konkurso nugalėtojas Donatas nepatingėjo atvažiuoti net iš Klaipėdos. Pats bekelės varžybose dalyvaujantis vyras neslėpė taip pat pasvajojantis apie Dakarą, tačiau šis maratonas visiškai nepanašus į Lietuvoje vykstančias bekelės varžybas, kuriose visureigiai lėtai juda per neįtikėtinas klampynes.

„Čia važiavom gerokai greičiau, jaučiasi, kad automobilis tam ruoštas, švelniai sugeria smūgius“, – pastebėjo Donatas.

A.Juknevičius Dakaro monstru pavėžino ir kartu atvykusią klaipėdiečio draugę Ievą. Iš visureigio išlipusi mergina sunkiai rinko žodžius, bet nepaliaujamai šypsojosi.

Iš A.Juknevičiaus paskyros „Facebook“ gerbėjų rato išrinktas nugalėtojas Tomas taip pat įveikė netrumpą kelią ir atvyko iš Kauno. „Tokia galimybė pasitaiko tik kartą gyvenime, niekas daugiau neorganizuoja panašių pasivažinėjimų, tikrai negalėjau to praleisti“, – sake jis.

Dakaro patirtis – ir remontas po atviru dangumi

Net ir po pasivažinėjimo Tomas neskubėjo namo. A.Juknevičiui dar kartą išvažiavus į trasą išsinėrė priekinis dešinys guolis, taigi Tomui ir kitiems atvykusiems teko visapusiška Dakaro patirtis – A.Juknevičiaus mechanikai, stebimi gausaus būrio smalsuolių, suremontavo visureigį lauko sąlygomis.

Tuomet atėjo laikas važiuoti dar dviems Antano gerbėjams. Vilnietės Justės ekstremalios patirtys nebestebina – motociklais važinėjanti mergina mėgavosi Dakaro automobiliu ir tvirtino, kad jai buvo visiškai nebaisu.

O taip pat vilnietis Vytenis, kuriam laimėtą kvietimą perleido atvykti negalėjęs draugas Tomas, juokavo, kad jam po pasivažinėjimo dar ilgai skaudės veido raumenis nuo šypsenos.

Kad nekalbėtume apie įspūdžius tuščiai, siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą iš šios neįprastos pramogos.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook’e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.