Kauno gatvėse – dar neregėti autobusai

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

Vairuotojai jau išbandė įsigytų autobusų manevringumą.<br>P.Mantauto nuotr.
Vairuotojai jau išbandė įsigytų autobusų manevringumą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 9, 2015, 2:26 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:00 AM

Pasak bendrovės „Kauno autobusai“ generalinio direktoriaus Kęstučio Derliūno, po pernai įvykusios transporto pertvarkos mieste kai kuriuose maršrutuose smarkiai padaugėjo keleivių. Itin tai juntama ryte ir vakare. Šie „Van Hool“ ir riedės tokiu metu, o pirmiausia važinės 37-uoju maršruu.

Autobusuose įrengta po 50–60 vietų sėdėti ir 150 vietų važiuoti stovint, todėl vieno keleivio vežimo savikaina nepalyginamai mažesnė negu įprastu autobusu. Pirkinio kaina nesiekė 120 tūkst. eurų – tai maždaug 14 kartų pigiau negu tokių naujų transporto priemonių.

„Siekiame, kad keleiviai važiuotų patogiai ir nereikėtų spraustis į vidų“, – sprendimo motyvus aiškino K.Derliūnas. Šie autobusai taip pat labai pravers išvežioti keleivius po didelių renginių „Žalgirio“ arenoje.

Visi autobusai buvo pagaminti ir naudoti Nyderlanduose. Jie pagaminti prieš 13 metų, todėl gali būti naudojami dar tiek pat laiko.

Nupirktieji „Van Hool“ pirmiausia Kauno gatvėse buvo išbandyti naktį. Įmonės specialistai įsitikino, kad jiems nėra neįveikiamų vietų, nes autobusai neįtikėtinai manevringi.

Vis tik ilgieji autobusai gali sudaryti nepatogumų kitiems eismo dalyviams, mat jie netelpa į kai kurių stotelių vingį. Jeigu iš galo sustos ar vienas autobusas ar troleibusas, susidarys spūstis.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.