R. Lipeikis nusprendė išsklaidyti mitus apie vasarines padangas

Lietuvos automobilių sporto entuziastams žinomas garsus lenktynininkas Rokas Lipeikis pasižymėjo ne tik sporte.

R.Lipeikis tvirtina, kad padangos naudojamos sensta nepalyginamai sparčiau, nei tinkamai sandėliuojamos.<br>A.Brazaičio nuotr.
R.Lipeikis tvirtina, kad padangos naudojamos sensta nepalyginamai sparčiau, nei tinkamai sandėliuojamos.<br>A.Brazaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 6:01 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:01 AM

Jo prieš 25 metus įkurta įmonė „Egzotika“ užima daugiau nei trečdalį padangų prekybos rinkos.

„Skaičiuojame, kad per mūsų veiklos metus pardavėme daugiau nei 5 milijonus automobilių padangų – gana įspūdingas skaičius, rodantis ilgametę patirtį ir klientų pasitikėjimą, renkantis mūsų prekybos tinklą“, – tvirtino R.Lipeikis.

Be sandėlių – pigiau

Pašnekovas pažymėjo, kad gerų kainų paslaptis – ilgalaikiai geri santykiai su didžiausiais gamintojais ir stabiliai užsakomi dideli kiekiai.

„Ilgametis bendradarbiavimas lėmė didelį pasitikėjimą, kuris garantuoja pristatymą tiesiai iš gamintojų išvengiant tarpininkų ir tarpinių sandėlių, kas leidžia užtikrinti ypatingai patrauklias kainas.

Pietų Korėjos gamintojo „Roadstone“ padangos „Egzotikai“ gaminamos pagal išankstinį užsakymą, iš karto pakraunamos į konteinerius ir išsiunčiamos net nepakliūdamos į gamyklos sandėlius, todėl išvengiama visų papildomų kaštų“, – tvirtino jis.

Kaip išsirinkti vasarines padangas?

Dar neišsirinkusiems vasarinių padangų jis rekomendavo įsiklausyti į patyrusių pardavėjų patarimus.

„Renkantis padangas vairuotojų poreikiai yra labai skirtingi, todėl universalus receptas tik vienas – prieš investuodami į padangas pasitarkite su kvalifikuotais specialistais.

Tikras profesionalas būtinai išklausinės, kiek daug ir kokiais keliais tenka važinėti, kurie kriterijai svarbiausi, parinks kokio tipo protektorius geriausiai atitiks vairavimo specifiką bei pasiūlys geriausią kokybės ir kainos santykį“, – aiškino R.Lipeikis.

Jis patarė, kas svarbiausia renkantis vasarines padangas:

1. Pasikonsultuokite su padangų prekybos specialistais, išklausykite jų rekomendacijas, susipažinkite, kokie nauji modeliai pasirodė rinkoje bei kokie jų siūlomi privalumai.

2. Rinkitės padangas, pritaikytas jūsų automobilio klasei. Dažnai vairuotojai būna pasiryžę pirkti pačių garsiausių gamintojų „premium“ segmento padangas, kurios pirmiausia skirtos galingiems ir sportiniams automobiliams.

Šeimyniniams ir miesto automobiliams svarbiausi parametrai saugumas, ilgaamžiškumas ir didelė rida – tokias padangas verta rinktis iš vidutinio segmento gamintojų, kurie patenkins visus kasdienius poreikius ir garantuos optimalų kainos ir kokybės santykį.

3. Padangų išmatavimus rinkitės pagal automobilio gamintojo rekomendacijas – tik tokios padangos pasižymės tomis eksploatacinėmis savybėmis, kurių tikėsitės iš jų ir savo automobilio.

4. Įsigytas padangas montuoti patikėkite tik patyrusiems meistrams, nes nuo to irgi smarkiai priklauso tiek jūsų kelionių komfortas, tiek padangų ilgaamžiškumas.

5. Svarbu ne tik išsirinkti tinkamas padangas, bet ir tinkamai jas prižiūrėti – dažnas vairuotojas išvažiavęs iš salono pamiršta padangas iki kito sezono, tačiau tinkama priežiūra gali gerokai prailginti padangos eksploatacijos laiką.

Pavyzdžiui vien netinkamas slėgis padangoje turi reikšmingos įtakos: jeigu slėgis yra žemesnis negu norma, padangos labiau kaista, smarkiau susidėvi šoninės dalys, jeigu aukštesnis – greičiau susidėvi centrinė padangos piešinio dalis.

Neigė padangų amžiaus svarbą

R.Lipeikis nesutiko su teiginiais, kad sandėliuojamos padangos per kelis metus praranda savo eksploatacines savybes, nes, anot jo, naujumas aukštinamas tik siekiant parduoti naujesnius ir brangiausius modelius.

„Atvirkščiai „Egzotika“ pateikia oficialią didžiausių pasaulio gamintojų „Michelin“ ir „Bridgestone“, pagaminančių beveik pusę pasaulyje parduodamų padangų, poziciją: teisingai sandėliuojama padanga būna tinkama naudoti dešimtmetį nuo jos pagaminimo.

Reiktų atkreipti dėmesį, kad intensyviai eksploatuojamos padangos sensta maždaug 17 kartų greičiau, nei laikomos sandėlyje.

„Michelin“, bendradarbiaudama su vokiečių ADAC, per pastarąjį dešimtmetį atliko keletą testų lygindami naujas ir senesnes padangas (nuo 1 iki 4 metų senumo). Vertinant padangų ilgaamžiškumą ir patvarumą nebuvo nustatyta jokių esminių skirtumų tarp vienerių ir ketverių metų padangų.

Taip pat jokių reikšmingų skirtumų neužfiksuota ir rezultatuose ant šlapios ir sniegu padengtos dangos. Tai, kad 4-5 metų padanga yra „medinė“ eskaluoja kai kurie verslininkai, siekiantys paskatinti pardavimus, o tai nėra sąžininga klientų atžvilgiu“, – tvirtino 25 metus padangų prekyba užsiimantis verslininkas.

Populiarėja amerikietiškos padangos

„Egzotikos“ pagrindiniai partneriai – visame pasaulyje pripažinti ir puikiai vertinami garsiausi padangų gamintojai „Bridgestone“, „Michelin“, „Roadstone“, „Firestone“, „Starmaxx“, „Kenda“, „Cooper“, „Dayton“ ir daugelis kitų.

Šiemet „Egzotika‘‘ pristatė virš 40 naujų vasarinių padangų modelių. Pasak R.Lipeikio, šį sezoną išaugo „Roadstone“ gamintojo padangų pardavimai.

Taip pat „Egzotika“ sėkmingai į Lietuvos rinką įvedė amerikiečių gamintoją „Cooper“, kurio padangų pardavimai pranoko visus lūkesčius, nes dar neprasidėjus prekybos sezonui teko daryti pakartotinius užsakymus populiariausiems išmatavimams. Šių gamintojų padangos toliau yra vienos populiariausių padangų Lietuvos rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.