Spūstys prie sakurų: kaip neįstrigti?

Pražydus japoniškoms vyšnioms, Vilniuje, Upės gatvėje eismą sukaustė vos judančių automobilių kolona.

Norintys pasigrožėti sakuromis vilniečiai užstrigo spūstyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Norintys pasigrožėti sakuromis vilniečiai užstrigo spūstyje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Apr 24, 2015, 5:35 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:50 PM

Didžiulė spūstis gana siauroje gatvėje nusidriekė dėl to, kad automobilius čia leidžiama statyti gatvės pakraščiuose, o kol vienas vairuotojas bando įsisprausti į laisvą vietą, kitiems nėra vietos pravažiuoti pirmyn.

Jei neketinate apžiūrėti sužydusių sakurų, rekomenduojame Upės gatvę aplenkti. Tai galima padaryti Konstitucijos prospektu arba A.Goštauto gatve.

O jei vis tik nusprendėte nuvažiuoti pažiūrėti rožiniais žiedais apsipylusių medelių, apsišarvuokite kantrybe ir pasistenkite atvažiavę kuo greičiau pasistatyti automobilį, kad netrukdytumėte kitiems vairuotojams.

Kaip pastatyti automobilį greitai ir saugiai, patarė I. Jagmino vairavimo mokyklos mokymo vadovas Saulius Baškevičius:

– Išsirinkti vietą ir statyti automobilį reikia ryžtingai, neabejojant. Neapsisprendžiantys, kurią vietą užimti, riedėdami itin lėtai sukelia dideles spūstis.

– Įspėkite kitus vairuotojus parodydami posūkio ar avarinį signalą.

– Į stovėjimo vietą automobilį įvairuokite galu. Šitaip automobilį gerokai lengviau įtalpinti į nedidelę vietą. Taip yra ne dėl jūsų įgūdžių, o dėl automobilio konstrukcijos. Kadangi automobilio kryptį nulemia priekinių ratų pasukimo kampas, važiuojant atbulomis iš karto sukasi didžioji dalis automobilio.

– Nebandykite automobilio kišti į laisvą vietą priekiu. Kai kurie, norėdami užsiimti laisvą vietą taip daro, o paskui užtrunka dar ilgiau, kol pastato mašiną tvarkingai, arba apskritai palieka automobilį išsikišusiu galu, taip trukdydami eismą.

– Kai eismas intensyvus, reikia įvertinti savo įgūdžius. Jaunam, nepatyrusiam vairuotojui geriau savęs nestumti į stresinę situaciją ir pavažiuoti toliau, kur yra daugiau laisvų vietų.

Važiuodami į gausiai žmonių lankomas vietas vairuotojai turėtų nepamiršti ir paprasčiausio mandagumo – „neprilipti“ prie kito automobilio galo, nepypsėti lėčiau judantiems vairuotojams, nebandyti nardyti tarp mašinų.

Taip pat pasistenkite nežioplinėti prie automobilio sustoję ar besiruošdami išvažiuoti.

Kai kurie vairuotojai palieka atidarytas vairuotojo dureles ar ima krauti nešulius tiesiai ant gatvės. Tai ne tik trukdo kitiems vairuotojams, bet ir yra labai pavojinga. Pasistenkite išlaipinti vaikus ir susirinkti reikiamus daiktus per labiau nuo važiuojamosios dalies nutolusias dureles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.