Paaiškino, kaip vežti dviračius, kad negautumėte baudos

Vasaros kelionės dviračiais – ne tik malonus laisvalaikio leidimo būdas, bet ir puiki galimybė sportuoti gryname ore, stiprinti savo sveikatą ir grūdintis.

Kelionės dviračiais tampa vis populiaresnės.<br>123rf.com nuotr.
Kelionės dviračiais tampa vis populiaresnės.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-18 17:59, atnaujinta 2017-11-21 11:45

Dviračiai vis labiau populiarėja, tad nenuostabu, kad ir kelyje vis dažniau sutinkame keliautojus, dviračius besivežančius kartu su savimi.

Jei ir jūs susiruošėte savo vasaros poilsiui kartu gabentis dviračius, nepamirškite, kad juos vežant būtina laikytis tam tikrų reikalavimų.

Regitra“ priminė, kad prie automobilio pritvirtinti vežami dviračiai neturėtų uždengti registracijos numerio. Pažeidžiantiems šį reikalavimą nustatyta atsakomybė Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse.

Automobilio gale vežti dviračius galima tik su „Regitros“ išduota specialiai vežamiems dviračiams skirta transporto priemonės registracijos numerio lentele.

Ją galima tvirtinti prie paties vežamo dviračio ar specialaus dviračių laikiklio. Dviračių entuziastams „Regitra“ jau yra išdavusi apie 7 tūkst. tokių lentelių.

Lentele patariama pasirūpinti iš anksto, prieš planuojant kelionę.

Ją galima užsisakyti svetainėje regitra.lt prisijungus prie elektroninės „Regitra“ kelių transporto priemonių registravimo sistemos ar atvykus į transporto priemones registruojantį „Regitros“ padalinį.

Lentelė išduodama per 10 darbo dienų nuo prašymo pateikimo dienos, paslaugos kaina – 14,77 Eur (51 Lt).

Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatyta, kad jeigu vežamas prie motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos galinės dalies pritvirtintas dviratis (dviračiai) uždengia registracijos numerio ženklą, motorinės transporto priemonės ir (ar) priekabos gale gerai matomoje vietoje turi būti pritvirtinta VĮ „Regitra“ išduota lentelė su valstybiniu numeriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.