„Audi“ paruošė dar nematytus žibintus iš naujos medžiagos

„Audi“ žengė dar vieną žingsnį apšvietimo technologijų srityje.

„Audi“ paruošė naujo tipo žibintus.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi“ paruošė naujo tipo žibintus.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi“ paruošė naujo tipo žibintus.<br>Gamintojo nuotr.
„Audi“ paruošė naujo tipo žibintus.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-07-30 12:14, atnaujinta 2017-10-22 17:25

Tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje ši Vokietijos gamintoja pademonstruos iki šiol dar neregėtą šviesos srauto vienalytiškumą užtikrinančius naujoviškus „Matrix OLED“ žibintus.

Gamintojo teigimu, išskirtinėmis savo savybėmis jie atvers žibintų kūrėjams ir naujas šviesos šaltinių dizaino galimybes.

„Audi“ jau seniai kuria naujoviškus OLED šviesos šaltinius. Naujieji „Matrix OLED“ žibintai jau pakeliui į masinę gamybą.

Kas gi naujo ir išskirtinio yra tuose „Matrix OLED“ žibintuose?

OLED – organiniai šviesą skleidžiantys diodai. Kiekvieną miniatiūrinį OLED šviesos šaltinį sudaro du elektrodai, iš kurių vienas būtinai yra skaidrus.

Jie sudaryti iš daugybės plonų organinių puslaidininkių sluoksnių. Paveikus nedidele, maždaug 3–4V pastovia srove, jie pradeda švytėti. Skleidžiamos šviesos spalva priklauso nuo šviesos šaltinio molekulinės sudėties.

Kitaip nei mums jau įprasti iš puslaidininkių kristalų sudaryti taškiniai šviesos šaltiniai, naujieji OLED žibintai sudaryti iš plokščių šviesos šaltinių. Jų skleidžiamas šviesos srautas yra neįtikėtinai vienalytiškas, be to, galima sklandžiai reguliuoti jo stiprumą.

Šie žibintai savo šviesos srautu visiškai nekelia šešėlių, jiems nereikalingi reflektoriai, šviesos spindulio nukreipimo priemonės ar kitokie optiniai komponentai.

Šiems žibintams beveik nereikia ir aušinimo. Dėl šių priežasčių tokie žibintai yra labai lengvi (nes galima atsisakyti didžiosios dalies optinės įrangos) ir energiškai efektyvūs, nes spinduliuoja labai mažai šilumos.

„Audi“ inžinieriai skelbia, jog pirmiausia OLED technologija bus pritaikyta stabdžių žibintų ir posūkio signalų gamyboje.

Šiek tiek vėliau „Matrix OLED“ žibintai pakeis šiuo metu labai moderniais laikomus „Audi Matrix LED“ diodinius ir „Audi Matrix Laser“ lazerinius žibintus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.