Žvilgsnis kiaurai vilkiką – ne magijos triukas

Vilkiko lenkimas siaurame kelyje dažnai yra ganėtinai sudėtingas ir pavojingas manevras. Tuo susirūpinę „Samsung“ inžinieriai sukonstravo įrangą, kuri filmuoja sunkvežimio priekyje įrengtos kameros vaizdą perkelia ant puspriekabės galo.

Paskui vilkiką važiuojantys vairuotojai gali matyti viską, kas vyksta priešai jį.<br>YouTube.com nuotr.
Paskui vilkiką važiuojantys vairuotojai gali matyti viską, kas vyksta priešai jį.<br>YouTube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2015, 6:12 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 10:14 PM

Tokiu būdu paskui sunkiasvorę techniką važiuojančių automobilių vairuotojai gali tarsi matyti kiaurai ir saugiau aplenkti.

Ličio jonų baterijų tobulinimo pasiekimais pastaraisiais metais pagarsėjusios Pietų Korėjoje savo būstinę įkūrusios kompanijos atstovai tikina, kad visa ši sistema buvo sumanyta būtent siekiant pagerinti saugumą.

Skaudžiausios avarijos keliuose įvyksta, kai susiduria priešpriešiais važiuojančios transporto priemonės. O tai dažniausiai įvyksta dėl vieno iš eismo dalyvių neatsargaus manevro. Įžūlumas ir savo galimybių pervertinimas tokiais atvejais gali turėti itin skaudžias pasekmes.

„Samsung“ šiai sistemai pritaikė belaidį vaizdo perdavimą į gale sumontuotus monitorius, taigi sumanymas atrodo įgyvendinamas. Kompanijos atstovai sako, kad bandomasis vilkikas jau nebenaudojamas.

Taip pat skelbiama apie kompanijos derybas su keleto šalių valdžios institucijomis dėl galimybės įteisinti tokios įrangos naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.