„Android“ atpratins prie vairo naudotis telefonais

„Android“ programinė įranga pamažu keliasi į automobilius. Bene svarbiausias tokių permainų privalumas tas, kad atsiliepti į skambučius, skaityti pranešimus ir naudotis programėlėmis galima neliečiant telefono. Tai atliekama per automobilio liečiamą ekraną ar balso komandomis.

Geriausiai naujos programinės įrangos privalumus pavyktų išnaudoti valdant ją balsu.<br>Gamintojo nuotr.
Geriausiai naujos programinės įrangos privalumus pavyktų išnaudoti valdant ją balsu.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2015, 10:22 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 10:06 PM

Vienas iš pimųjų automobilių gamintojų, įdiegusių „Android auto“ programinę įrangą – „Hyundai“. Dabar korėjiečių kompanija pristato šią išmaniąją technologiją Europai. i40 modeliai oficialiai palaikys „Google“ išmaniųjų telefonų ryšių sistemą.

Kaip pažymi gamintojo atstovai, sąsaja yra puikiai pažįstama „Android“ vartotojams. Visas dizainas ir praktiškumas yra panašus į „Google“ išmaniojo telefono operacinę sistemą. Pavyzdžiui, programėlės pagrindinio meniu laukeliai yra panašūs į „Google Now“ korteles, pateikiančias svarbiausią informaciją.

Šie duomenys gaunami tiesiog iš telefono, pvz. nurodoma vieta, kurios jūs ieškojote, prieš įsėsdami į automobilį. Jai pasirodžius pagrindiniame belieka paliesti ekraną ir „Google Maps“ suranda maršrutą.

„Android Auto“ taip pat palaiko „Google Play Music“, populiarios muzikos siuntimosi paslaugą „Spotify“ ir daugybę radijo ir audio knygų programėlių. Nors „Android Auto“ neleidžia skaityti ar rašyti pranešimų vairavimo metu, programėlėje yra ir pranešimų programos „Skype“ ir „WhatsApp“.

Programinė įranga gali garsiai perskaityti gaunamus pranešimus ir paversti diktuojamą atsakymą į įprastą tekstinį pranešimą.

Praktiškai visos funkcijos gali būti pasiekiamos balso komandomis, todėl nėra poreikio liesti ekraną, išskyrus balso atpažinimą pradedančio „g“ mygtuko paspaudimą. „Hyundai i40“ taip pat yra balso komandos aktyvavimo mygtukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.