Autonominė „Google“ mašina nepamatė autobuso ir sukėlė avariją

Vienas iš „Google“ bandomų automobilių Kalifornijoje atsitrenkė į autobusą. Tai ne pirmas kartas, kai autonominis automobilis pateko į avariją, bet gali būti pirmas kartas, kai tapo avarijos kaltininku.

„Google“ automobilis susidūrė su autobusu.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Google“ automobilis susidūrė su autobusu.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-01 14:18, atnaujinta 2017-06-05 23:18

Per Valentino dieną įvykusią avariją niekas nesusižeidė. Tuo metu autobusas važiavo apie 24 km/val. greičiu, o „Google“ automobilis pajudėjo iš vietos ir mėgino persirikiuoti. Jo greitis siekė apie 3 km/val. Abi transporto priemonės susilietė šonais, pranešė bbc.com.

Incidentas įvyko, kai įmonė „Google“  išbandė 24 savo automobilius netoli Silicio slėnyje esančios vyriausiosios valdybos.

„Google“ automobilyje buvęs vairuotojas tvirtino neperėmęs valdymo, nes manė, kad autobusas sulėtins greitį ir praleis automobilį. Automobilio valdymą taip pat galėjo komplikuoti kelkraštyje buvę smėlio maišai.

„Google“ prisiėmė atsakomybę už šį įvykį. Anksčiau įmonės automobiliai jau buvo patekę į keletą nedidelių įvykių, bet, kaip tvirtinama, dėl visų jų kalti buvo kitų transporto priemonių vairuotojai.

Ši avarija įvyko praėjus vos keturioms dienoms po svarbaus teisinio projekto, galinčio atverti kelius visiškai autonominiams automobiliams, paviešinimo. JAV Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija patvirtino „Google“, kad netrukus autonominio automobilio kompiuteris gali būti teisiškai traktuojamas taip pat, kaip ir vairuotojas.

Toks sprendimas padėtų pagrindus autonominiams automobiliams be jokių tipiškų valdymo įtaisų, kaip pedalai ar vairas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.