Pavyks kiekvienam: automobilio įlenkimą ištiesino per minutę

Apgadinti automobilį pasitaiko ir geriausiems vairuotojams. Gal pasitaikė šalikelėje pasislėpęs akmuo, o gal atsirėmėte į tvoros stulpelį ir ant buferio jau atsirado įlenkimas.

Buferis nuo karšto vandens išsitiesino pats.<br>Stop kadras.
Buferis nuo karšto vandens išsitiesino pats.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2016, 3:23 PM, atnaujinta May 21, 2017, 7:34 AM

Tokie apgadinimai vairuoti netrukdo, bet negražiai atrodo, todėl vairuotojams tenka spręsti dilemą, ar ieškoti bent šimto eurų ir keisti buferį, ar važinėti aplamdytu automobiliu.

Tačiau viena vairuotoja parodė labai paprastą būdą susitvarkyti automobilį, kurį gali išbandyti ir neturintys jokios patirties garaže.

Kadangi šiuolaikinių automobilių buferiai paprastai gaminami iš plastiko, juos galima ištiesinti veikiant karščiu. Mechanikai bufperius ir kitas plastikines detales tiesina naudodami pramoninius fenus, bet eiliniai vairuotojai gali panaudoti gerokai paprastesnę priemonę – karštą vandenį.

„YouTube“ vartotoja Jennifer Young parodė, kaip pilant verdantį vandenį ant buferio jis išsitiesino tiesiog savaime.

Be abejo, kuo įlinkimas mažesnis, tuo jį ištiesinti lengviau. Jei įlinkimas didesnis, įkaitinus buferį vandeniu galima atsargiai užkišti ranką ir pastumti įlinkusią dalį į išorę.

Nuo karšto vandens plastikas suminkštėja ir tampa lengvai formuojamas, todėl šis būdas ir yra toks paprastas. Tiesa, metalinių detalių įlenkimams taisyti jis netinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.