Ryškiau nei Kalėdų eglė šviečiantis „Lexus“ sprendžia laukiamas problemas

Jau turbūt niekam nekyla abejonių dėl autonominių automobilių pasirodymo viso pasaulio keliuose. Visgi dėl to kyla visiškai naujos problemos, pavyzdžiui – kaip žmogaus nevaldoma mašina bendraus su kitais eismo dalyviais.

41999 šviesos diodų lemputėmis aprūpintas „Lexus IS“ reaguoja į muziką ir rankų gestus.<br>Gamintojo nuotr.
41999 šviesos diodų lemputėmis aprūpintas „Lexus IS“ reaguoja į muziką ir rankų gestus.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 1:53 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:52 PM

Vienas iš sprendimų, kurie gali kompensuoti akių kontakto ir rankų gestų trūkumą, tai šviesos signalai. Tokie kaip 41999 šviesos diodų lemputėmis aprūpinto „Lexus IS“.

Pagrindinis japonų dizainerių sumanymas buvo naudojantis programuojama šviesos įranga sukurti ant gaubtų kėbulo paviršių efektingus vaizdus.

Automobilis buvo panaudotas viename iš populiariausių pastarojo meto Jungtinės Karalystės atlikėjų Dua Lipa dainos „Be the One“ vaizdo klipe.

Taip papuoštas „Lexus“ paviršius gali ne tik tapti didžiuliu spalvotu monitoriumi – šviesos diodai taip pat reaguoja į rankų gestus bei muzikos ritmą.

Vienetinis automobilis sukuria 175 tūkst. spindžių intensyvumo apšvietimą, o sudėtos viena šalia kitos šviesos diodų juostelės nusitęstų per 800 metrų atstumą.

Idant diodai reaguotų į rankų gestus buvo panaudotas paprasčiausias žaidimų kompiuteris.

Autonominius modelius ruošiantiems gamintojams tai gali būti puikus pavyzdys, kaip įmanoma pritaikant nebrangias technologijas pasiekti įspūdingą efektą.

Užtektų sumontuoti keletą visą kėbulą apgaubiančių šviesos diodų, kurios pėstiesiems ir dviratininkams skirtingomis spalvomis ir ženklais pranešti apie savarankiškai važiuojančios mašinos ketinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.