Legendinių „eglučių“ specialistai patarė, kuo geriausia kvepinti automobilį

Nors jau prasidėjo tikrasis pavasaris, lauke, o ypač vakarais ir naktį, žiema vis dar primena save. Todėl laukiant šiltesnių dienų akimirkas automobilyje gali praskaidrinti ir tinkamas aromatas salone.

Kvapas automobilyje negali būti itin intensyvus.<br>Gamintojo nuotr.
Kvapas automobilyje negali būti itin intensyvus.<br>Gamintojo nuotr.
Kvapas automobilyje negali būti itin intensyvus.<br>Gamintojo nuotr.
Kvapas automobilyje negali būti itin intensyvus.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-03-23 11:05, atnaujinta 2017-04-07 10:03

Pasak populiariausių pasaulyje automobilinių oro gaiviklių gamintojo „Wunder-Baum“ specialistų, kvapas turi itin didelę įtaką mūsų nuotaikai ir savijautai, o tinkamai parinktas aromatas padeda susikoncentruoti, suteikia pasitikėjimo, ramina ir mažina irzlumą, slopina pyktį, šalina nuovargį, suteikia žvalumo ir energijos.

Teigiamas aromato savybes galima vardyti be galo: tinkamas kvapas gerina kraujotaką, mažina nuovargį, slopina galvos skausmus, padeda geriau orientuotis eisme ir gerina regėjimą – visos šios savybės yra labai svarbios vairuojant.

Kvapai gali ir padėti, ir blaškyti

Aromatai gali būti ne tik teigiami, bet ir neigiami, ir tai pasakytina ne tik apie įprastus blogus kvapus. Pavyzdžiui, automobilyje nerekomenduojami kvapai, kurie dirgina, erzina ir kitaip neigiamai veikia vairuotojo emocijas, blaško  dėmesį, per daug atpalaiduoja arba, atvirkščiai, skatina pavojingą ir agresyvų vairavimą.

Tarkime, kai kurie miško augalų ar levandų kvapai gali per daug raminti ir vairuotojui neleisti sukoncentruoti dėmesio į tai, kas vyksta kelyje. Kiti kvapai, tokie kaip konditerinių gaminių, gali skatinti alkio jausmą ir taip blaškyti.

Tačiau net ir  vadinamieji geri kvapai turi būti švelnūs ir neintensyvūs, taip pat naudojant juos negalima bandyti paslėpti blogo kvapo salone, kuris gali atsirasti dėl drėgmės ar nešvarumų. Todėl labai svarbu, kad automobilio salonas būtų švarus, o vėdinimo sistema veiktų tinkamai.

Laukiant vasaros labiausiai tinka vadinamieji šilti kvapai

Ankstyvą pavasarį, kai oras dar nėra pakankamai įšilęs, „Wunder-Baum“ specialistai rekomenduoja naudoti vadinamuosius šiltus kvapus – tokį aromatą skleidžia cinamonas, gvazdikėliai, juodieji pipirai, imbierai.

Bet vien tik jų kvapas salone būtų per daug intensyvus ir gali ne tik blaškyti vairuotoją, bet ir tapti galvos skausmo priežastimi. Kad taip neatsitiktų, šie kvapai dažniausiai maišomi su citrusinių vaisių kvapu.

O jei manote, kad vairuojate per daug agresyviai, jums labiausiai tiks imbierų ir cinamono kvapai, kurie turi raminamųjų savybių. Taip pat imbierų aromatas ypač svarbus pavasarį, kadangi šie šakniastiebiai stiprina imuninę sistemą, kai organizmui trūksta vitaminų ir esant permainingiems orams dažnai peršąlama.

Artėjant vasarai ir šylant orams, rekomenduojama rinktis gaivesnius kvapus – šiuo metų laiku automobilio salone labiausiai tinka žaliųjų citrinų, citrinų, ananasų, obuolių, alijošių kvapai, kurie puikiai nuteikia laukiant artėjančios vasaros.

Mėgstamiausi Baltijos šalių vairuotojų „Wunder-Baum“ oro gaiviklių aromatai:

1. Naujas automobilis;

2. Vanilė;

3. „Black Classic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.