Trys dalykai, į ką atkreipti dėmesį renkantis automobilių meistrą

Kiekvienas norėtų, kad automobilis kuo rečiau gestų. Bet pasitaiko visko, tad svarbu, jog automobilio remontas netaptų košmaru. 

 Tikrai geras meistras nebandys jūsų menkinti ir aiškiai paaiškins, kas nutiko automobiliui.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Tikrai geras meistras nebandys jūsų menkinti ir aiškiai paaiškins, kas nutiko automobiliui.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-30 18:19

Todėl svarbu atkreipti dėmesį į tris dalykus, kaip atrasti patikimą automobilių servisą ar meistrą, kuris tinkamai pasirūpintų automobilio remontu. 

Kaip išvengti bereikalingų automobilio remonto išlaidų?

Šiais laikais automobilių remontas sunkiai įsivaizduojamas be kompiuterinės diagnostikos. Tik tiksliai nustačius automobilio gedimą bus galima imtis automobilio taisymo darbų. 

Juk niekam ne paslaptis, kad kuo anksčiau bus nustatytas automobilio gedimas, tuo mažiau kainuos jo remontas. „Svarbu ne tik, kad kompiuteris nuskaitytų klaidas, bet ir kad meistras sugebėtų rasti defektą bei padaryti tinkamas išvadas“ - komentavo autoserviso "Bosch" direktorė Loreta Pupiuvienė. 

Jeigu jūsų pasirinktas meistras nelinkęs detaliai komentuoti, kokie buvo atrasti rezultatai, į tokį autoservisą kreiptis neverta. Drąsiai klauskite visų jums iškilusių klausimų ir reikalaukite atsakymų, kurie jums priklauso. 

Be to, meistras turėtų kalbėti suprantamai ir aiškiai. Juk tik tinkamai nustačius gedimą bus galima nuspręsti, kokių veiksmų reikėtų imtis toliau. Šiuo atveju kvalifikuotas specialistas irgi nepaliks jūsų nežinioje, bet patars ir padės išsirinkti protingiausią variantą. 

Kada verta atlikti kompiuterinę automobilio diagnostiką?

Prieš imantis automobilio remonto darbų, kompiuterinė diagnostika yra būtinybė. Rinkitės autoservisą, kuriame naudojama profesionali diagnozavimo įranga. 

Kai kurių automobilių pakabų dalių elektronine įranga diagnozuoti negalėsite. Tokiu atveju autoserviso meistrai defektą ras mechaniškai, automobilį pakėlę ant keltuvo. 

Vis dėlto, dauguma automobilių gedimų nustatomi kompiuterine diagnostika. Pavyzdžiui, automobilio diagnostika padės nustatyti purkštukų darbą. 

Pastebėjus pirmuosius automobilio gedimo požymius, verta kreiptis į automobilių servisą ir atlikti automobilio diagnostiką. Tai ne tik leis tiksliai ir greitai nustatyti iškilusius smulkius gedimus, bet ir išvengti rimtesnių automobilio gedimų. 

Automobilių serviso meistrų patirtis matoma jau iš pirmo susitikimo su jais. Užtenka užduoti vos porą specifinių klausimų ir tampa žymiai aiškiau ar prie jūsų automobilio dirbs profesionalas. 

Kokias dalis rinktis savo automobiliui? 

Patikimas automobilio remontas gali apsaugoti jus nuo avarijos. Viena iš dažniausiai keičiamų bei tikrinamų automobilių detalių – stabdžiai. Nevykęs stabdžių remontas ar prastos autodetalės gali skaudžiai atsiliepti ne tik jūsų piniginei. 

Visuomet galite pabandyti, ar visi automobilio ratai stabdo tolygiai. Apsižvalgykite ar niekam netrukdote ir nuošaliame bei žvyruotame arba smėlėtame kelyje staigiai sustabdykite automobilį važiuodami antra pavara. 

Tuomet išlipkite iš automobilio ir atidžiai apžiūrėkite, ar kiekvienas ratas paliko vienodą stabdymo kelią. Svarbu paminėti ir tai, jog laiku reikia keisti ne tik automobilio stabdžius bet ir stabdžių skystį, nes šis praėjus tam tikram laikui praranda savo savybes ir gali užvirti. 

Stabdžių skystį rekomenduotina keisti praėjus dviem metams nuo paskutinio jo keitimo. L. Pupiuvienė patarė kreiptis į autoserviso meistrus: „Išgirdus stabdžių cypimo garsus, ypatingai, jeigu garsas panašus į džeržgimo, nes tokiu atveju jis gali reikšti visišką stabdžių trinkelių frikcinio paviršiaus  nusidėvėjimą“. 

Stabdžių gedimų pasitaiko įvairių, tad pastebėjus bet kokius neįprastus pokyčius, verta pasikonsultuoti su automobilių remonto darbus išmanančiais specialistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.