5 darbai, kuriuos privalo atlikti servise automobilį apžiūrintys meistrai

Reguliari techninė automobilio priežiūra yra tokia pat svarbi, kaip ir periodiška žmogaus sveikatos patikra. Tinkamai prižiūrėta transporto priemonė ne tik suteikia jo savininkui saugumo jausmą kelyje, bet ir užtikrina ekonominę vertę. 

Periodiškai tikrinant techninę automobilio būklę galima išvengti didelės dalies rimtesnių gedimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Periodiškai tikrinant techninę automobilio būklę galima išvengti didelės dalies rimtesnių gedimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2019, 11:25 AM

Svarbiausia automobilį tikrinti periodiškai, kad bėgant laikui neatsirastų rimtesnių gedimų, kurių įmanoma išvengti laiku išsprendžiant problemą. 

Geriausia – oficialioje atstovybėje

„Toyota“ ekspertas Lauri Ertas rekomenduoja automobilį apžiūrėti bent vieną kartą per metus oficialioje atstovybėje. 

Anot jo, tai galioja ne tik naujiems automobiliams, bet ir senesniems nei 5 metų modeliams. 

„Priežastis paprasta – oficialiai atstovybei patikėję savo automobilio techninės priežiūros darbus galite būti tikri, kad technikos specialistai laikysis gamyklos pateiktų automobilio priežiūros instrukcijų ir teikiamų paslaugų lygis atitiks tarptautinius standartus“, – teigia jis. 

5 procedūros, kurios atliekamos techninės apžiūros metu

1. Visų svarbių komponentų patikra

Technikos specialistai patikrina garso signalą, vidaus ir išorės apšvietimą, valytuvų, šildymo ir ventiliacijos sistemos būklę, veikimą bei kitas dalis.

2. Bendroji apžiūra

Šis etapas apima viską, ką galima vizualiai apžiūrėti. Apžiūra atliekama remiantis gamyklos pateiktu kontroliniu sąrašu. 

Jos metu technikos specialistai gali rasti net smulkiausias problemas. Pavyzdžiui, galima pastebėti nuotėkio ar korozijos požymius.

3. Skysčių lygio patikra

Technikos specialistai tikrina, ar visų matomų ir nematomų skysčių lygis atitinka normas ir, jei reikia, juos pakeičia arba papildo.

4. Reguliarus keitimas ir tepimas

Kiekviena judanti dalis ilgainiui nusidėvi, o kiekvienas filtras galiausiai užsikemša, todėl juos reikia pakeisti. Šiame etape, jei būtina, sutepami durelių lankstai. 

5. Visų tvirtinimo elementų patikra

Technikos specialistas tikrina visus tvirtinimo elementus – nuo ratų varžtų iki automobilio stogo. 

Ši procedūra atliekama pagal specialų kontrolinį sąrašą, į kurį įtraukti, pavyzdžiui, žibintai, buferiai, purvasaugiai, stogo skersiniai, dujų išmetimo vamzdžiai ir kitos dalys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.