Maltiečiai Kauno neįgaliesiems nupirko specialų autobusiuką

Viešosios įstaigos „Kaunas IN“ skelbta akcija „Kaunas pilnas gerumo“ sėkmingai pasibaigė – Maltos ordino pagalbos tarnybos Kauno grupei nupirktas neįgaliesiems pritaikytas autobusiukas jau rieda Kauno gatvėmis.

Neįgaliesiems pritaikytą „Fiat Ducato“ rado Danijoje.<br> Maltiečių ordino nuotr.
Neįgaliesiems pritaikytą „Fiat Ducato“ rado Danijoje.<br> Maltiečių ordino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2020, 2:03 PM

Akcijos metu buvo kviečiama aukoti naujam maltiečių autobusiukui. Tačiau buvo surinkta penktadalis reikalingos sumos. Vis dėlto labdaringą akciją pavyko išgelbėti – lietuvių įkurta tarptautinė finansinių technologijų įmonė „Bankera“ paaukojo didžiausią dalį reikalingų lėšų.

Įmonės įkūrėjai, reaguodami į viešai pasirodžiusią informaciją, Kauno maltiečių poreikiui paaukojo 10 tūkst. eurų ir užtikrino, kad neįgalūs kauniečiai galėtų nuvykti visur, kur reikia. 

Apie tai, kad maltiečiams būtina nauja transporto priemonė, buvo garsiai prabilta lapkričio-gruodžio mėnesiais, akcijos „Maltiečių sriuba“ metu. „Kaunas IN“ paskelbtos akcijos metu naujam autobusiukui aukojo 12 Kauno įmonių darbuotojų, bet surinktų lėšų tokiam dideliam pirkiniui nepakako.

Pasak įmonės „Bankera“ bendraįkūrėjo Vytauto Karalevičiaus, prieššventiniu laikotarpiu buvo svarstoma paremti organizaciją, darančią gerus darbus žmonėms, kuriems to labiausiai reikia. „Maltiečiai ir jų kilni misija suvienija žmones, teikiančius pagalbą ir prisidedančius prie nepriteklių jaučiančių kasdienybės pagerinimo. Išgirdę apie Kaune organizuotą, tačiau sunkiai įsibėgėjančią lėšų rinkimo akciją, supratome, kad šioje situacijoje galime būti naudingi.

Be to, Kaune veikia mūsų įmonės padalinys, kuriame dirba apie 50 žmonių. Tad toks žingsnis pasirodė dvigubai prasmingas – kukliu indėliu pasitarnauti ne tik kilnius darbus darančiai organizacijai, bet ir verslo plėtra Kauno mieste besirūpinančiai įstaigai „Kaunas IN“.

Šia parama taip pat siekėme parodyti, kad finansinių technologijų įmonės neša naudą Lietuvos visuomenei ne tik tiesiogiai, kurdamos inovatyvius sprendimus bei darbo vietas šalyje, bet ir netiesiogiai – remdamos tas iniciatyvas, kurios prisideda prie socialiai pažeidžiamų žmonių gerovės didinimo“, – teigė V.Karalevičius.

„Mums tinkamą automobilį – neįgaliesiems pritaikytą „Fiat Ducato“ – radome Danijoje, ir pardavėjai, sužinoję kam bus skirtas transportas, sutiko padaryti žymią nuolaidą. Pradėję rūpintis mašinos apipavidalinimu, taip pat sulaukėme pagalbos iš kompanijos, sutikusios padovanoti automobilio apklijavimą maltiečių ženklais – kad būtume matomi ir atpažįstami“, – kalbėjo Maltos ordino pagalbos tarnybos Kauno skyriaus projektų koordinatorė Gražina Senvaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.