Turto bankas, neatsiradus pirkėjui, iš naujo skelbs pasieniečių sraigtasparnio aukcioną

Valstybės įmonė Turto bankas, neatsiradus pirkėjui, artimiausiu metu iš naujo skelbs pasieniečių sraigtasparnio „EC-145“ aukcioną.

VSAT nuotr.
VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Jakubauskas, BNS

Jul 27, 2020, 9:24 AM

„Artimiausiu metu vėl bus paskelbtas pakartotinis aukcionas – konkreti data paaiškės kiek vėliau“, – BNS informavo valstybės įmonės atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Jo teigimu, užklausų dėl sraigtasparnio būta, tačiau galiausiai nė vienas susidomėjęs asmuo neužsiregistravo aukcione.

„Kaip ir buvo tikėtasi, didžioji dalis užklausų dėl orlaivio buvo sulaukta iš užsienio, tačiau, deja, nei vienas iš interesantų neužsiregistravo į aukcioną“, – teigė Turto banko atstovas spaudai.

Jis patikino, kad sraigtasparnis pakartotiniame aukcione, planuojama, bus pardavinėjamas už tą pačią kainą kaip ir pirmame.

„Įvertinus susidomėjimą, planuojama, kad pradinė kaina nebus mažinama, ir išliks tokia pati, kaip ir per pirmąjį aukcioną – 2,76 mln. eurų“, – sakė T. Bagdonas.

Registracija į aukcioną informacinėje sistemoje evarzytines.lt turėjo vykti liepos 13-15 dienomis, aukciono pradžia buvo numatyta liepos 20 dieną.

Jame galėjo dalyvauti fiziniai ir juridiniai asmenys, sumokėję registracijos mokestį ir įnešę 100 tūkst. eurų siekiantį garantinį įnašą.

Dvimotoris 2006 metais Vokietijoje pagamintas aštuonių vietų orlaivis – techniškai tvarkingas ir šiuo metu eksploatuojamas. Jame sumontuota speciali įranga, skirta tūpimui ant vandens ir gaisrų gesinimui.

Pasieniečiai užduočių metu šiuo sraigtasparniu yra atlikę 2,6 tūkst. valandų skrydžių.

Vyriausybės sprendimu šio orlaivio nuspręsta atsisakyti, siekiant atnaujinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos orlaivių parką ir įsigijus kito tipo sraigtasparnį „E-135“, kuris yra tinkamesnis vykdant paieškos ir gelbėjimo darbus.

Parduodamas „EC-145“ nepriklausomų turto vertintojų įvertintas 2,76 mln. eurų suma, todėl tokia yra nustatyta pradinė jo kaina.

Valstybei priklausantys laivai ir orlaiviai yra priskiriami nekilnojamajam turtui, todėl jų pardavimu rūpinasi centralizuotas valstybės turto valdytojas Turto bankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.