Pagrindinės elektrinių paspirtukų priežiūros taisyklės: kokių klaidų nedaryti

Šylant orams vis daugiau žmonių kelionei renkasi elektrinius paspirtukus. Elektrinių paspirtukų entuziastas ir „Beaster“ ženklo atstovas Eimantas Vasaitis įvardija dažniausiai pasitaikančius elektrinių paspirtukų gedimus ir pataria kaip jų išvengti.

Sezono metu meistrai dažniausiai taiso pradurtas padangas. Įprastai to prireikia dėl neatsargaus vairavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sezono metu meistrai dažniausiai taiso pradurtas padangas. Įprastai to prireikia dėl neatsargaus vairavimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sezono metu meistrai dažniausiai taiso pradurtas padangas. Įprastai to prireikia dėl neatsargaus vairavimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Sezono metu meistrai dažniausiai taiso pradurtas padangas. Įprastai to prireikia dėl neatsargaus vairavimo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2021, 9:57 AM

Nelaikykite paspirtuko drėgnoje patalpoje

„Paspirtukai vis dar laikomi šaltuose balkonuose ar rūsiuose, o tai labai neigiamai atsiliepia jų būklei. Po žiemos įprasta bėda – visiškai išsikrovusios baterijos, kurių jau neišeina atgaivinti. Norint, kad baterija po žiemos veiktų, ją pasibaigus sezonui reikėtų įkrauti bent 50 proc. ir palaikyti šį lygį.

Sezono metu meistrai dažniausiai taiso pradurtas padangas. Įprastai to prireikia dėl neatsargaus vairavimo.

Bent kartą per metus patikrinkite stabdžius

Svarbu profilaktiškai skirti dėmesio elektrinių paspirtukų ratų guoliams, stabdžiams.

Atsipalaidavęs stabdžių mechanizmas ar nusidėvėjusios stabdžių kaladėlės – vietos į kurias reikėtų atkreipti dėmesį bent kartą per metus. Jei kasdien važiuojate ilgesnius atstumus, atkreipkite dėmesį į ratų guolius – per dvejus trejus metus jie gali nusidėvėti.

Teisingai įkraukite bateriją

Paspirtuko baterija – bene lepiausia jo dalis. Svarbu ne tik ją tinkamai įkrauti, bet ir jos neperkrauti. Jei baterija jau įkrauta, atjunkite ją iš tinklo. Taip nebus aktyvuoti nauji įkrovimo ciklai, kurie mažina baterijos veikimo trukmę.

Nėra gerai palikti bateriją krautis per naktį. Taip galite ją pažeisti.

Artėjant vasarai svarbu vengti baterijos perkaitimo – nepalikite paspirtuko saulėje ar neapkraukite bereikalingai baterijos per ilgai važiuodami į kalną.

Būtinas tinkamas padangų slėgis

Norint išvengti bereikalingų finansinių išlaidų, prieš naudojant paspirtuką naujiems vartotojams būtinai perskaityti įrenginio aprašą.

Paspirtukas – techniškai sudėtingas įrenginys, turi daug judančių funkcinių mazgų, kuriuos reguliariai reikia patikrinti: paveržti varžtus, patempti stabdžių troselius, alyva sutepti judančius mechanizmus.

Nuolat tikrinkite padangų slėgį, nes važiuojant pustuštėmis padangomis apsunkinamas variklio darbas, baterija greičiau išsikrauna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.