Aiškėja Klaipėdos automobilių muziejaus kontūrai

Liepų g. 47, Klaipėdoje, esančio pastato paskirtis bus keičiama į paslaugų, tad jame įsikurs atomobilių ekspozicija. Renovuojant pastatą bus atliekama vidaus rekonstrukcija.

Renovuojant pastatą bus atliekama vidaus rekonstrukcija.<br>Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Renovuojant pastatą bus atliekama vidaus rekonstrukcija.<br>Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Renovuojant pastatą bus atliekama vidaus rekonstrukcija.<br>Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Renovuojant pastatą bus atliekama vidaus rekonstrukcija.<br>Klaipėdos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vaiva Makarauskaitė, www.ve.lt

Aug 24, 2021, 9:51 AM, atnaujinta Aug 24, 2021, 9:53 AM

Esama liepų g. 47 pastato architektūrinė išraiška nebus nekeičiama, tam tikri sprendinai numatomi tik pastato interjere. Užtikrinant žmonių pateikimą į pastatą numatoma platforma su laipteliais ir pandusu.

Pastate numatomas cokolinis aukštas, kuriame bus įrengiama ekspozicijų erdvė, centre numatoma, jog bus hidraulinis automobilių keltuvas, besisukantis aplink savo ašį (360 laipsnių). Keltuvo nenaudojant jo platforma veiks kaip cokolinio aukšto grindys.

Numatoma, jog keltuvo darbo metu pastate dirbs tik apmokytas techninis personalas, o lankytojai ir tretieji asmenys į pastatą nebus įleidžiami.

Automobilių ekspozicinis stelažas bus įrengiamas iš surenkamų metalo konstrukcijų, o stelažą sudarys 10 platformų, sujungtų laipteliais.

Platformų perdengimai bus įrengiami iš ažūrinių metalo grotelių. Stelaže numatoma laikyti automobilius, tačiau jie nebus eksploatuojami, degios ir sprogstamos medžiagos iš automobilių bus pašalinamos prieš talpinant juos pastate, į kurį automobiliai patenks ne sava eiga.

Taip pat pastate projektuojama neuždūmijama evakuacinė laiptinė su tiesioginiu išėjimu į lauką.

Pastato liepų g. 47 projektuotojas – MB „Altitudės“.

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugsėjo 7 dienos, Bažnyčių g. 6-1, Klaipėdoje, darbo dienomis 9:00-17:00 val., taip pat iš anksto susitarus tel. (8617)06767, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki rugsėjo 7 d. raštu MB „Altitudės“, adresu Bažnyčių g. 6-1, Klaipėda, el. p. info@altitudes.lt

Viešas susirinkimas įvyks 2021 m. rugsėjo mėn. 7 d. 15.00 val. nuotoliniu būdu Microsoft Teams platformoje. Nuotolinio susirinkimo nuoroda: https://bit.ly/3CW1jI3

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.