Ne paslaptis – „Ford“ ir „Volkswagen“ laiko „Tesla“ sektinu pavyzdžiu ir savo progresą planuoja pagal E. Musko kompaniją

Senieji automobilių gamintojai turi kuo pasigirti. Jie vis dar yra labai svarbūs, galingi ir gali pasiūlyti svarbių technologinių naujovių. „Tesla“ neatsirado tuščioje vietoje – ir Elono Musko elektromobilių gamintojas mokėsi iš rinkos senbuvių. Tačiau dabar laikai kiti – „Ford“ ir „Volkswagen“ pripažįsta, kad ateitį reikia planuoti pagal „Tesla“ modelį.

„Ford Mustang Mach-E“<br>Gamintojo nuotr.
„Ford Mustang Mach-E“<br>Gamintojo nuotr.
„Tesla“<br>www.unsplash.com nuotr.
„Tesla“<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-16 13:05, atnaujinta 2021-11-16 13:06

„Ford“ vadovas Jimas Farley ne kartą gyrė „Tesla“, tačiau tos pagyros buvo tik gražūs žodžiai ir pripažinimas. Dabar Farley vadovaujama korporacija, atrodo, ketina sekti „Tesla“ pėdomis.

Neseniai įvykusiame vidiniame „Ford“ darbuotojų pasitarime Farley pabrėžė, kad „Tesla“ elektromobilius gamina geriau nei bet kas kitas ir „Ford“ turi tai gerbti. Pareiškimas buvo išplatintas ir viešai, todėl tai – oficiali „Ford“ pozicija.

„Jei „Ford“ būtų trilijono verta kompanija, vienos mūsų akcijos vertė siektų 250 dolerių. Pagalvokite apie vertės kūrimą „Tesla“ kompanijoje. Jie turi resursų, protingų žmonių ir dabar „Model 3“ yra perkamiausias automobilis Europoje. Ne elektromobilis – tiesiog automobilis.

Jis yra perkamiausias automobilis Jungtinėje Karalystėje. Daug mėnesių, jis buvo perkamiausias automobilis ir Kalifornijoje. Vėlgi – ne tik tarp kitų elektromobilių.

„Jei norime sėkmės, nebegalime ignoruoti tokių konkurentų“, – sakė Farley.

Įdomiai pavartotas žodis „nebegalime“ („we can’t ignore this competition anymore“) skamba kaip praeities klaidų pripažinimas. „Ford“, kaip ir daug kitų automobilių gamintojų, į „Tesla“ dabar žiūri rimtai.

„Volkswagen“ yra vienas iš didžiausių automobilių gamintojų pasaulyje ir kompanijos vadovas Herbertas Diessas teigia, kad „Volkswagen“ turėtų būti panašesnė į „Tesla“. H.Diessą labiausiai įkvepia itin efektyvi ir greita „Tesla“ automobilių gamyba.

H.Diessą ypač stebina „Tesla“ galimybės Berlyno gamykloje pagaminti automobilį per 10 valandų. „Volkswagen“ vadovas atskleidė, kad VW tai pavyksta per 30 valandų, nors greitu metu gamybos laikas sumažės iki 20. „Volkswagen“, viena didžiausių ir ilgas masinės gamybos tradicijas turinti automobilių gamintoja, dabar mokysis automobilių gamybos iš „Tesla“.

O kaip kitaip? „Tesla“ gamybiniai pajėgumai, reputacija ir technologijos pavertė „Tesla“ modelius standartiniais elektromobiliais. Būtent su jais lyginami nauji kitų gamintojų modeliai. Ir būtent jie pirmiausia ateina į galvą renkantis naują transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?