Kelinti dabar metai? Legendinė „Lancia Delta Integrale“ grįžta į pasaulinę automobilių sporto areną

Jei bent kiek domitės automobilių sportu, jūs pažįstate ir gerbiate „Lancia Delta Integrale“. Šis hečbekas ne kartą ir ne du triumfavo Pasaulio ralio čempionate. O dabar grįžta į sportą. 

Jei bent kiek domitės automobilių sportu, jūs pažįstate ir gerbiate „Lancia Delta Integrale“.<br>GCK Motorsport nuotr.
Jei bent kiek domitės automobilių sportu, jūs pažįstate ir gerbiate „Lancia Delta Integrale“.<br>GCK Motorsport nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-16 14:04

„Lancia Delta“ – tai itališkas hečbekas, gamintas 1979-1999 metais. Na, antros kartos „Delta“ buvo gaminamas 2008-2014 metais, bet tą automobilį galima ignoruoti.

Greitos keturiais ratais varomos „Lancia Delta“ versijos ralio trasose buvo praktiškai nepavejamos. Giorgetto Giugiaro sukurtas dizainas (to paties žmogaus, kuris sukūrė ir „Volkswagen Golf Mk.1“), žinoma, buvo subtiliai elegantiškas, bet būtent pergalės sporte formavo „Lancia Delta“ žinomumą.

„Lancia Delta Integrale“ Pasaulio ralio čempionate triumfavo 1987-1992 metais. Skaičiuojant konstruktorių ir vairuotojų taures, „Integrale“ istorijoje yra net 8 čempionatų trofėjai. Bet gal šiam automobiliui laikas sugrįžti? Tik šįkart ne į WRC, o į WRX.

Pasaulio ralio kroso čempionatas kitais metais turės daug dėmesio sulauksiantį dalyvį. Prancūzų komanda „GCK Motorsport“ patvirtino, kad čempionatui ruošia elektrifikuotą originalų „Lancia Delta Integrale“ automobilį. Jis, kaip ir visi kitų metų WRX bolidai, naudos „Kreisel Electric RX1e“ elektrinius variklius ir baterijas.

Teigiama, kad naujos kartos bolidai bėgėsis greičiau nei Formulės 1 automobiliai. Tai, aišku, nestebina, turint omenyje elektromobilių sukimo momento kreivę ir tai, kad WRX automobiliai turi keturis varomus ratus.

Žinoma, elektrinis „Lancia Delta Integrale“ neturės to garso, kurį turėjo originalus automobilis. Tiesą sakant, šiuos bolidus sies tik išvaizda. Bet tai yra bent jau šioks-toks bandymas susieti automobilių sporto istoriją su ateitimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.