Vyras kreipėsi į teismą – automobilis nutraukė pirštą

Jungtinių Amerikos Valstijų Arizonos teismas sulaukė ieškinio „Mercedes-Benz“ kompanijai. Ponas Castigaras, anot „Car Complaints“, kreipėsi į teismą po to, kai jo prabangus „GLE 450“ nutraukė jam dalį piršto.

Automobilyje įmontuota tylių durų uždarymo funkcija, kad nereikėtų trankyti durelių.<br>www.pixabay.com nuotr.
Automobilyje įmontuota tylių durų uždarymo funkcija, kad nereikėtų trankyti durelių.<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 4:03 PM

Automobilyje įmontuota tylių durų uždarymo funkcija, kad nereikėtų trankyti durelių, jas elektronika pritraukia automatiškai. Štai ši sistema ir pritraukė dureles taip, kad tarp jų buvęs pono Castigaro pirštas buvo tiesiog nutrauktas.

Vyras ieškinyje teismui nurodė, kad stovėjo nugara į automobilį, durys buvo pravertos. Netikėtai jos ėmė užsidarinėti, o jo pirštas atsidūrė tarp durų. Durų pritraukimo mechanizmas taip uždarė duris, kad piršto dalis buvo tiesiog nukirsta – medikai dar bandė operuoti ranką, bet piršto išgelbėti nepavyko.

Anot ieškinio, Castigaras tapo neįgalus, dėl to negalės dirbti dabartinio darbo, tad prarado maždaug 0,5 mln. JAV dolerių algą – tai ir tapo jo ieškinio dalimi. Vyras siekia šią sumą prisiteisti iš „Mercedes-Benz“ kompanijos.

Be to, ieškovas siūlo kompanijai sumontuoti specialius daviklius, kurie galėtų pajusti, kad tarp durelių yra kliūtis ir jų neprispausti visa jėga. Taip pat ieškinyje reikalaujama nereklamuoti tylios durų uždarymo funkcijos, kol ji nebus patobulinta – ieškovas šį mechanizmą pavadino šiuolaikine giljotina.

Prieš penkerius metus panašų ieškinį prieš BMW kompaniją yra padavęs kitas žmogus – už tokį pat atvejį. Tačiau tada teismas jį atmetė motyvuodamas, kad nebuvo laikomasi saugos taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.