„Volvo“ stabdo gamybą ir pardavimus Rusijoje

Švedijos vilkikų gamintoja „Volvo“ pirmadienį pranešė sustabdžiusi gamybą savo gamykloje Rusijoje bei pardavimus šioje šalyje, paaiškindama sprendimą sankcijomis bei pablogėjusia saugumo padėtimis.

Švedijos vilkikų gamintoja „Volvo“ pirmadienį pranešė sustabdžiusi gamybą savo gamykloje Rusijoje bei pardavimus šioje šalyje.<br>www.unsplash.com nuotr.
Švedijos vilkikų gamintoja „Volvo“ pirmadienį pranešė sustabdžiusi gamybą savo gamykloje Rusijoje bei pardavimus šioje šalyje.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 4:55 PM

Bendrovės atstovas spaudai Claesas Eliassonas teigė, kad „Volvo“ penktadienį pranešė tiekėjams, jog daugiau nepriims siuntų, skirtų gamyklai Kalugoje, esančioje maždaug už 150 kilometrų į pietvakarius nuo Maskvos.

„Todėl šį rytą gamybos linija buvo sustabdyta“, – naujienų agentūrai AFP pranešė C. Eliassonas.

„Iš dalies priežastis yra įsigaliojusios sankcijos ir bendra saugumo padėtis regione“, – pridūrė jis, sakydamas, kad gamyba išliks sustabdyta „iki kito pranešimo“.

Pardavimai Rusijoje ir Ukrainoje sustabdyti dėl pablogėjusios saugumo situacijos, nuo Maskvos invazijos į Ukrainos pradžios einant jau penktai dienai.

Pardavimai Rusijoje ir Ukrainoje sudarė 3,5 proc. gamintojos pajamų 2021 metais, o per metus Kalugos gamykloje pagaminama apie 5 tūkst. sunkvežimių, teigia C. Eliassonas.

Po invazijos ES šalys Rusijai įvedė daugybę sankcijų.

Savaitgalį Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen paskelbė apie planus atjungti kai kuriuos Rusijos bankus nuo tarpbankinės pranešimų sistemos SWIFT ir uždrausti visas operacijas su Rusijos centriniu banku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.