Įmonės reiškia paramą Ukrainai: vieni dovanoja aubobusus, kiti – medicinos priemones

„Kautra“ Ukrainai dovanoja dešimt autobusų, jie veš humanitarinę pagalbą, apie savo iniciatyvas remiant šalį, prieš kurią Rusija pradėjo karą, skelbia ir kitos įmonės, organizacijos.

„Kautra“ Ukrainai dovanoja dešimt autobusų, jie veš humanitarinę pagalbą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Kautra“ Ukrainai dovanoja dešimt autobusų, jie veš humanitarinę pagalbą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 5:26 PM

„Dovanojame dešimt autobusų. Jie ne pirmos jaunystės, savaime suprantama, jie važiuoja ten į savo, turbūt, trumpalaikį, ne ilgalaikį tikslą. Jie įvažiuos į vidų Ukrainos – organizuojame tai kartu su viešąja įstaiga „Ukrainos namai“, bus žmonės, kurie vairuos“, – BNS sakė „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Parama organizuojama kartu su viešąja įstaiga „Ukrainos namai“, iš kauniečių surinktą humanitarinę pagalbą perdavė Raudonasis kryžius, ketinama įdėti ir medicinos priemonių siuntą. Savo ruožtu gyvūnų prieglauda „Nuaras“ dovanoja maisto ukrainiečių augintiniams.

„Kad autobusai nevažiuotų tušti, organizuojame logistiką Lietuvoje, kad parama, kuri buvo surinkta Lietuvoje, būtų nuvežta kartu su tais autobusais. Tikimės, rytoj tie autobusai išvažiuos“, – sakė jis.

Anot jo, prie Lenkijos-Ukrainos sienos autobusų konvojų pasitiks ukrainiečiai.

Įvairią paramą Ukrainai, jos karo pabėgėliams pirmadienį toliau skelbia teiksiančios ir kitos verslo įmonės, švietimo, medicinos įstaigos, įvairios organizacijos.

Pirmadienį Baltijos šalių įmonių grupė „MM Group“ pranešė Ukrainai skirsianti milijono eurų vertės medicinos priemonių, apie 100 tūkst. paramą Raudonajam kryžiui pranešė prekybos tinklas „Kesko Senukai“. „Pigu.lt“ skyrė darbuotojų šventei suplanuotus 27 tūkst. eurų Ukrainos karius remiančiai iniciatyvai „Mėlyna ir geltona“.

Telia“ pažadėjo neribotą skaičių išankstinio mokėjimo SIM kortelių Ukrainos karo pabėgėliams, apie tai, jog tapo savanoriais padėti nukentėjusiems ukrainiečiams pirmadienį pranešė Santaros klinikų ir kiti medikai, Mykolo Romerio universitetas pirmadienį pranešė pasiruošęs pasiūlyti nemokamas studijas, laikiną finansinę pagalbą ir apgyvendinimą beveik 300 Ukrainos studentų.

Komunikacijos agentūra „Idea prima“ inicijuoja akciją, kuria rusų kalbą gerai valdančius komunikacijos specialistai žada skelbti faktais pagrįsta informaciją apie karą Rusijos socialiniuose tinkluose, forumuose ir pažinčių svetainėse, Bendrovė „Owexx“ savo reklaminiuose stenduose Lietuvos didmiesčiuose paskelbė garsųjį Gyvačių salos gynėjų atsakymas Rusijos kariniam laivui, o „Iki“ pranešė, kad parduotuvė Vilniuje po rekonstrukcijos atsisakys „Minsko“ vardo.

Rusija praėjusią savaitę pradėjo karą Ukrainoje, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje.

Kremliaus sausumos pajėgos veržiasi į Ukrainą iš šiaurės – per Baltarusiją, taip pat rytų ir pietų, bet sulaukia įnirtingo ukrainiečių pajėgų pasipriešinimo.

Kijevas ir Maskva skelbia apie derybas Baltarusijos pasienyje su Ukraina, tačiau daug vilčių į jas nededama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų