Karas Ukrainoje atsiliepė ir BMW bei „Mini“: bendrovė priversta stabdyti automobilių gamybą kai kuriose Europos šalyse

BMW stabdo gamybą savo gamyklose Vokietijoje ir kitose Europos šalyse dėl tiekimo sutrikimų.

BMW stabdo gamybą savo gamyklose Vokietijoje ir kitose Europos šalyse dėl tiekimo sutrikimų.<br>www.europe.autonews.com nuotr.
BMW stabdo gamybą savo gamyklose Vokietijoje ir kitose Europos šalyse dėl tiekimo sutrikimų.<br>www.europe.autonews.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2022, 4:54 PM

Bendrovė yra priversta stabdyti BMW ir „Mini“ automobilių gamybą savo gamyklose Vokietijoje ir kitose Europos šalyse po to, kai Rusijos invazija į Ukrainą sustabdė pagrindinių komponentų tiekimą.

„Konfliktas Ukrainoje daro įtaką šios šalies tiekėjų pramonės gamybai. Dėl susidariusių gamybos pertrūkių keliose BMW gamyklose gamyba bus nuosekliai koreguojama ir nutraukiama“, – laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sakė bendrovės atstovas spaudai.

Kitą savaitę Vokietijos BMW gamyklose Miunchene ir Dingolfinge bus sustabdyta transporto priemonių gamyba, taip pat Oksfordo „Mini“ gamykloje.

BMW variklių gamyba Steyre, Austrijoje, taip pat bus sustabdyta.

Koreguoti gamybos pamainas reikės ir BMW gamyklose Leipcige bei Regensburge, Vokietijoje, laikraščiui sakė bendrovės atstovas spaudai.

Sustabdymas reiškia, kad situacija Ukrainoje paveikė beveik visą mašinų gamybą Europoje.

BMW įsteigė krizių grupę, panašią į tą, kurią įsteigė kiti automobilių gamintojai, įskaitant „Volkswagen“ ir „Stellantis“, nukentėjusiems nuo tiekimo sutrikimų.

Specialistai intensyviai derasi su tiekėjais, kad užtikrintų tiekimą per alternatyvias gamybos vietas ir kuo greičiau atnaujintų gamybą, laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sakė BMW atstovas.

Sustabdymas prasidėjo po to, kai sutriko laidų pynės, kurias BMW gaudavo iš Vakarų Ukrainos, tiekimas. Laidai yra pagrindinė transporto priemonių elektros sistemų dalis.

Vokietijos kabelių gamintoja „Leoni“, turinti dvi gamyklas Ukrainoje, kuriose dirba apie 7 tūkst. darbuotojų, teigė, kad deda daugiau pastangų, kad padėtų kompensuoti sutrikimus Ukrainoje, didindama pajėgumus kitose gamyklose ir teikdama pirmenybę savo darbuotojų saugai.

„Logistika į Ukrainą ir iš jos yra ypatingas iššūkis, ypač dėl chaotiškos situacijos su ES punktais pasienyje“, – teigė „Leoni“ atstovas spaudai.

Vokietijos automobilių lobistų grupės VDA duomenimis, Vokietijos automobilių pramonės įmonės ir tiekėjai Rusijoje bei Ukrainoje turi apie 49 gamyklas.

BMW taip pat pranešė, kad sustabdė transporto priemonių eksportą į Rusiją ir nutrauks gamybą šioje šalyje.

Praėjusiais metais BMW surinko apie 12 tūkst. automobilių gamykloje Kaliningrade, kurią BMW kartu su vietos partnere „Avtotor“ valdė daugiau kaip 20 metų.

Maskvoje įsikūrusios AEB pramonės asociacijos duomenimis, BMW markės automobilių pardavimai Rusijoje praėjusiais metais išaugo 10 proc.

Išversta pagal www.europe.autonews.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.