Didžiausi pasaulio automobilių gamintojai stabdo gamyklų Rusijoje veiklą

Du didžiausi pasaulyje automobilių gamintojai – „Toyota“ ir „Volkswagen“ – ketvirtadienį pranešė, jog dėl Maskvos karinės agresijos prieš Ukrainą stabdo savo gamyklų Rusijoje veiklą bei eksportą į šią valstybę.

„Toyota“ ir „Volkswagen“ dėl Maskvos karinės agresijos prieš Ukrainą stabdo savo gamyklų Rusijoje veiklą bei eksportą į šią valstybę.<br>T.Bauro nuotr.
„Toyota“ ir „Volkswagen“ dėl Maskvos karinės agresijos prieš Ukrainą stabdo savo gamyklų Rusijoje veiklą bei eksportą į šią valstybę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 5:12 PM

„Toyota“ paskelbė stabdanti darbą vienintelėje savo gamykloje Rusijoje bei nustos tiekti į šią šalį savo automobilius, akcentuodama taip pat ir tiekimo grandžių sutrikimus.

Daugiausiai automobilių pasaulyje parduodanti Japonijos bendrovė teigė, kad 2,6 tūkst. darbuotojų turinti gamykla Sankt Peterburge, pernai jų pagaminusi apie 80 tūkst., daugiausia skirtų Rusijos rinkai – tai tik nedidelė dalis iš 10,5 mln. „Toyota“ pasaulyje pagamintų transporto priemonių.

Ukrainoje „Toyota“ gamyklų neturi, bet tiekimą į šią šalį sustabdė vasario 24-ąją, Rusijai pradėjus neišprovokuotą invaziją į kaimyninę.

Vokietijos grupė „Volkswagen“ savo pareiškime nurodė, kad dėl invazijos „iki atskiro pranešimo“ stabdo gamybą dviejose savo gamyklose Rusijoje – Kalugoje ir Nižnij Novgorode, kuriose iš viso dirba apie 4 tūkst. žmonių.

Kitos Vokietijos automobilių gamintojos „Mercedes-Benz“ ir BMW taip pat sustabdė gamybą Rusijoje bei nutraukė savo automobilių eksportą į šią šalį, o kitos Japonijos automobilių gamintojos ketvirtadienį skelbė, kad dėl susidariusios padėties stabdo arba keičia savo veiklą Rusijoje.

Apie eksporto sustabdymą iki „atskiro pranešimo“ pranešimo informavo „Honda“ ir „Mazda“, tuo tarpu atsargesnės „Nissan“ ir „Mitsubishi“ – vis dar „analizuoja padėtį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.