Atsisako legendinio „Mitsubishi“ modelio: ar jis kada nors dar atgims

Legendinio „Mitsubishi“ modelio – visureigio „Pajero“ – gamybą japonai nutraukė praėjusių metų gale. Tiesa, į Europą jo jau neimportavo kurį laiką. Naujos kartos automobilio nebus – paklausa maža, o investicijos į naujo modelio kūrimą nepateisinamai didelės.

Legendinio „Mitsubishi“ modelio – visureigio „Pajero“ gamybą japonai nutraukė praėjusių metų gale.<br>www.wikipedia.org nuotr.
Legendinio „Mitsubishi“ modelio – visureigio „Pajero“ gamybą japonai nutraukė praėjusių metų gale.<br>www.wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2022, 2:35 PM

Be to, „Mitsubishi“ uždarė gamyklą, kuri gamino „Pajero“ modelius – ji įsikūrusi Gifu prefektūroje Japonijoje.

Gamykla sena, įkurta dar 1943 metais ir galėjo per metus gaminti iki 170 tūkst. automobilių, tačiau pastaraisiais metais dirbo vos trečdalis pajėgumų.

Japonams pavyko už maždaug 30 mln. eurų parduoti gamyklą kitam gamintojui – popieriaus pramonės atstovams „Daio Paper“. Jie ten žada gaminti tualetinį popierių, higienos paketus ir kitus popieriaus gaminius.

„Mitsubishi“ neatmeta galimybės, kad artimoje ateityje „Pajero“ gali atgimti, tiesa, jau kaip elektra varomas modelis. Tačiau kol kas jo kūrimo darbai nevyksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.