Visas koncernas bando pereiti prie elektrinės pavaros: turi kelis ambicingus planus

Šiuo metu „Maserati“ kompanija yra „Stellantis“ koncerno dalis ir visas koncernas bando pereiti prie elektrinės pavaros.

Šiuo metu „Maserati“ kompanija yra „Stellantis“ koncerno dalis ir visas koncernas bando pereiti prie elektrinės pavaros.<br>www.pixabay.com nuotr.
Šiuo metu „Maserati“ kompanija yra „Stellantis“ koncerno dalis ir visas koncernas bando pereiti prie elektrinės pavaros.<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2022, 1:55 PM

„Stellantis“ planuoja iki 2030 m. tapti tik elektromobilių gamintoju Europoje, tas pats galioja ir „Maserati“.

Planuojama, kad jau 2025 m. visi „Maserati“ modeliai turės ir elektrines versijas, o iki 2030 m. versijų su vidaus degimo varikliais visai neliks. Tokiu būdu koncernas taptų pirmuoju Italijos sportinių automobilių gamintoju, nebegaminančiu modelių su vidaus degimo varikliais.

Pirmiausia kitąmet pasirodys „GranTurismo“ elektrinė versija. Elektriniai „Maserati“ modeliai bus vadinami „Folgore“ – išvertus iš italų kalbos reiškia žaibą. Manoma, kad „GranTurismo Folgore“ turės pavarą, kuri siekia net 1200 AG.

Jau 2025 metais laukiama elektrinio superautomobilio „MC20“, kiek vėliau elektrinio „Quattroporte“ ir elektrinio „Levante“ modelio debiuto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.