„Stellantis“ stabdo gamyklą Rusijoje: „Darome viską, kad atsižvelgtume į sankcijas, bet mums reikia taikos“

JAV ir Europos automobilių gamintojos „Stellantis“ vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad grupė netrukus sustabdys komercinių furgonų gamybą savo vienintelėje Rusijos gamykloje dėl dalių trūkumo.

JAV ir Europos automobilių gamintojos „Stellantis“ vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad grupė netrukus sustabdys komercinių furgonų gamybą savo vienintelėje Rusijos gamykloje dėl dalių trūkumo.<br>www.unsplash.com nuotr.
JAV ir Europos automobilių gamintojos „Stellantis“ vadovas ketvirtadienį pareiškė, kad grupė netrukus sustabdys komercinių furgonų gamybą savo vienintelėje Rusijos gamykloje dėl dalių trūkumo.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2022, 9:39 AM

„Stellantis“ gamykla Kalugos mieste Rusijoje turės nutraukti savo veiklą dėl komponentų trūkumo, o tai nepadarys pasaulio geresnio“, – pareiškė generalinis direktorius Carlosas Tavaresas, lankydamasis „Mirafiori“ gamykloje Turine, Šiaurės Italijoje.

Grupė, susikūrusi praėjusių metų sausį, kai susijungė „Fiat-Chrysler“ ir PSA, jau mėnesio pradžioje paskelbė, kad sustabdo visą importą ir eksportą iš Rusiją ir kad gamybą Kalugos gamykloje, turinčioje 2,7 tūkst. darbuotojų, sulėtins.

Bendrovė tikėjosi, kad į pietvakarius nuo Maskvos esanti Kalugos gamykla Europos rinkai gamins „Peugeot“, „Citroen“ ir „Opel“ furgonus.

Tačiau Rusijos invazija į Ukrainą privertė ją perkelti šią gamybą į Prancūzijoje ir Anglijoje esančias gamyklas.

„Mes laikomės įstatymų, darome viską, kad atsižvelgtume į sankcijas, bet mums reikia taikos“, – ragino C. Tavaresas.

Dauguma automobilių gamintojų sustabdė savo pramoninę gamybą Rusijoje, kurios didžioji dalis skirta vietinei rinkai.

„Volkswagen“ ir „Volvo“ kovo pradžioje paskelbė sustabdantys savo gamyklas Kalugoje, o „Toyota“ sustabdė veiklą savo gamykloje Sankt Peterburge.

„Renault“ taip pat sustabdė darbą Maskvos gamykloje po to, kai Ukraina ragino boikotuoti, visgi prancūzų grupė valdo didžiąją dalį didžiausios Rusijos automobilių gamintojos „AvtoVAZ“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.