Į rinką braunasi jaunas gamintojas: įmonės vadovas – buvęs „Opel“ direktorius

Palyginti jaunas automobilių gamintojas iš Vietnamo „Vinfast“ mažai kam žinomas pasaulyje, tačiau, kaip rašo „Reuters“, turi labai didelių ambicijų. Vietnamo kompanija ketina statyti didžiulę automobilių gamyklą Jungtinėse Amerikos Valstijose ir į ją žada investuoti net keturis milijardus dolerių.

Palyginti jaunas automobilių gamintojas iš Vietnamo „Vinfast“ mažai kam žinomas pasaulyje, tačiau, kaip rašo „Reuters“, turi labai didelių ambicijų.<br>www.wikipedia.org nuotr.
Palyginti jaunas automobilių gamintojas iš Vietnamo „Vinfast“ mažai kam žinomas pasaulyje, tačiau, kaip rašo „Reuters“, turi labai didelių ambicijų.<br>www.wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2022, 1:17 PM

Vieta gamyklai statyti jau parinkta – tai bus Šiaurės Karolinos valstija. Šiuo metu „Vinfast“ laukia formalumų sutvarkymo – reikia surinkti visus leidimus statyboms ir darbai turėtų prasidėti dar šiemet.

Planuojama, kad nauja gamykla savo darbą pradės jau po dviejų metų. Čia bus gaminami elektra varomi visureigiai, elektrobusai. Be to, atskiras padalinys gamins akumuliatorius kitų gamintojų elektromobiliams.

Pradiniame etape gamykla bus pajėgi surinkti po 150 tūkst. automobilių kasmet. Pranešama, kad tai bus didžiausia gamykla Šiaurės Karolinos istorijoje ir didžiausia vienos įmonės investicija šios valstijos istorijoje.

JAV prezidentas Džo Baidenas pareiškė, kad tai yra puikus jo įvestos efektyvios ekonomikos politikos pavyzdys.

„Vinfast“ Amerikos rinkoje jau priima užsakymus naujiems automobiliams. Tai bus krosoveriai VF8, kurio dizainą sukūrė italų gamintoja „Pininfarina“. Amerikos rinkoje tokio automobilio pradinė kaina prasideda nuo 41 tūkst. dolerių. Palyginimui, panašaus dydžio elektrinis „Tesla Model X“ kainuoja nuo 63 tūkst.

„Vinfast“ kompaniją 2017 m. įkūrė vietnamo verslininkas Fam Niat Vijongas – tai pirmas šios šalies milijardierius. Savo pirmuosius milijonus jis užsidirbo Ukrainoje įkūręs greito paruošimo makaronus „Mivina“.

Vėliau šią kompaniją iš vietnamiečio nusipirko „Nestle“, sumokėjusi 150 mln. dolerių. Šiuo metu jam priklauso didžiausias koncernas Vietname „Vingroup“, kuris užsiima įvairiausiais verslais – pradedant nekilnojamu turtu ir medicina ir baigiant technologijomis, elektronikos prekių gamyba bei dabar automobilių pramone.

Šiuo metu „Vinfast“ įmonei vadovauja buvęs „Opel“ direktorius Michaelis Lošeleris. Jo uždavinys – „Vinfast“ paversti pasaulinio lygio automobilių gamintoju, kurio prioritetas – elektromobilių gamyba. Jie turi būti parduodami Azijos, Amerikos ir Europos rinkose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.