Ukrainos suvirintojai dovanotus automobilius paverčia kariuomenės transportu

Braškių kvapo oro gaiviklis kabojo ant naujausios Ukrainos kariuomenės transporto priemonės, kuri išvyko į karą.

Suvirinimo ceche vakariniame Ukrainos mieste Lvove darbininkai prie dovanoto pikapo pridėjo plieninių plokščių.<br>www.unsplash.com nuotr.
Suvirinimo ceche vakariniame Ukrainos mieste Lvove darbininkai prie dovanoto pikapo pridėjo plieninių plokščių.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 9:14 AM

Suvirinimo ceche vakariniame Ukrainos mieste Lvove darbininkai prie dovanoto pikapo pridėjo plieninių plokščių, kad juo galima būtų važiuoti į frontą.

„Mūsų pergalė priklauso nuo mūsų“, – sakė Ostapas Dacenka, suvirintojas, kuris yra vienas iš savanorių, atliekančių tam tikrą vaidmenį Ukrainos pasipriešinime.

Tačiau jis nesitikėjo, kad taip greitai pamatys tiek daug karo ar jo šrapnelių.

Šeštadienį jis darbavosi prie sunkvežimio ir skubėjo baigti darbą iki saulėlydžio. Kai išgirdo triukšmą, pakėlė akis ir pamatė ore praskriejantį objektą.

„Jis buvo gana didelis, bet anksčiau niekada nebuvau matęs raketų“, – sakė jis. „Tada išgirdau didžiulį sprogimą.“

Rusijos aviacijos smūgis pataikė į gamyklą, kuri susijusi su kariuomene. Po sprogimo O.Dacenka nuskubėjo į laikiną bunkerį garaže.

Kitą dieną jis vėl grįžo į darbą, kad užbaigtų sunkvežimio apdailą prieš tai, kai jis kartu su trimis kitomis transporto priemonėmis bus išvežtas į Rytų Ukrainą.

Sunkvežimis buvo nudažytas kamufliažiniais dažais. Suvirintojai į galą įdėjo strypus, kurie padės išlaikyti kulkosvaidį.

31 metų O.Dacenka, kurio drabužiai buvo ištepti tepalu, sakė, kad yra pasirengęs, kaip ir visi Ukrainos vyrai, būti pašauktas į kovą. Tačiau jis neturi jokios kovinės patirties.

Jis teigė: „Darau, ką galiu“.

Atrodo, kad Ukrainos kariuomenė kai kuriuose frontuose kovojo su daug gausesne Rusijos kariuomene ir tai nustebino daugelį stebėtojų. Vienas iš Ukrainos ginklų yra lygiagreti savanorių armija, kuri yra užsiėmusi lėšų ir atsargų, pradedant neperšaunamomis liemenėmis ir baigiant cigaretėmis, tiekimu. Kiti užmezga karinius ryšius.

Lvove, kuris iki šeštadienio oro smūgių buvo palyginti toli nuo karo, suvirinimo cechas ieškojo būdų, kaip padėti. Įmonės darbuotojai pradėjo gaminti „ežius“ arba metalines užtvaras, statomas kontrolės punktuose ir aplink kai kuriuos svarbius objektus. Bet vėliau jie išgirdo kvietimą pirkti automobilius.

„Fronto linijoje vadams labai reikalingos bet kokios transporto priemonės“, – sakė Artemas Pastušyna, 27 metų suvirintojas.

Pasak jo, tik nedaugelis automobilių buvo pritaikyti ir turėjo plieno plokštę bei kamufliažą.

„Daugelis automobilių iš Europos važiuoja tiesiai į fronto liniją“, – sakė Paštušnia.

Sunkvežimis buvo pirmoji transporto priemonė, kurią suvirinimo cechas pritaikė, sakė jis, ir tikisi, kad jų bus pritaikyta dar daugiau.

Iki tol suvirinimo cechas skyrė dėmesį bunkeriui garaže. Jie tikėjosi, kad kada nors bus surengta ataka, bet ne tokia didelė. Į bunkerį patenkama medinėmis kopėčiomis.

„Anksčiau tai buvo tik rūsys, – sakė A. Dacenko. – Dabar suprantame, kad būtų išmintinga ten turėti daugiau daiktų“.

Išversta pagal www.sandiegouniontribune.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.