„Toyota“ žada pagaminti dešimtadaliu mažiau automobilių, negu planavo

Japonijos „Toyota“ koncernas paskelbė, kad gegužę pagamins dešimtadaliu mažiau automobilių negu buvo planuota, rašo „Nikkei Asia“. Anot naujienų agentūros, „Toyota“ nusprendė mažinti gamybos planus nes stringa reikiamų komponentų tiekimas.

Japonijos „Toyota“ koncernas paskelbė, kad gegužę pagamins dešimtadaliu mažiau automobilių negu buvo planuota.<br>www.pixabay.com nuotr.
Japonijos „Toyota“ koncernas paskelbė, kad gegužę pagamins dešimtadaliu mažiau automobilių negu buvo planuota.<br>www.pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-20 11:39

Priežastis – koronaviruso protrūkiai Kinijoje ir dėl to stringantis detalių tiekimas. Dėl to pastaruosius mėnesius gamykloje vis sustabdomas darbas – tai kelioms dienoms, o kai kuriais atvejais net kelioms savaitėms.

Pagal planą, „Toyota“ ketino gegužę pagaminti 200 tūkst. automobilių gamyklose Japonijoje ir dar 600 tūkst. kitų šalių gamyklose. Tačiau dabar japonai sumažino planus ir bendrai visame pasaulyje vietoj 800 tūkst. pagamins 700 tūkst. naujų automobilių.

Kiek anksčiau apie tokius pakoreguotus „Toyota“ planus rašė ir „Reuters“. Anot jų, balandžio mėnesį „Toyota“ visame pasaulyje pagamins 20 proc. mažiau automobilių, per gegužę 10 proc. o per birželį tik 5 proc. ir, anot pranešimo, liepą jau turėtų pasivyti sudarytą planą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.