„Renault“ kompanija pristatys naują automobilį: kuo išsiskirs iš kitų?

„Renault“ kompanija jau gegužę ruošiasi pristatyti pirmąjį savo vandeniliu varomą automobilį. Jis turės vidaus degimo variklį, kuris naudoja vandenilį, o ne benziną. Prancūzai sako, kad visgi tai nebus serijinis automobilis, o dar tik prototipas.

„Renault“ kompanija jau gegužę ruošiasi pristatyti pirmąjį savo vandeniliu varomą automobilį.<br>www.unsplash.com nuotr.
„Renault“ kompanija jau gegužę ruošiasi pristatyti pirmąjį savo vandeniliu varomą automobilį.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 9:13 AM

Bet jis bus kiek kitoks, negu šiuo metu egzistuojantys vandenilio automobiliai. Dabar rinkoje esančios vandenilio mašinos vandenilį maišo su oru ir reakcijos metu gaunamą energiją paverčia elektra.

Tad tai iš esmės – elektromobiliai. Tuo tarpu „Renault“ žada, kad vandenilis bus naudojamas tiesiogiai kaip degalai normaliame vidaus degimo variklyje. Toks vandenilinis automobilis yra pigesnis ir paprastesnis.

Toyota“ irgi bando tokio tipo automobilius jau pora metų – pasaulyje važinėja prototipai, pagaminti ant „Corolla“ ir „Yaris“ bazės. Kažkada prieš du dešimtmečius panašų principą naudojo ir BMW – buvo net išleidę ribotą septintuko versiją, varomą vandeniliu, tačiau eksperimentas buvo pernelyg brangus ir nepatikimas, tad nepasiteisino.

Tokiu atveju dėl griežtų ekologijos reikalavimų nereikėtų kurti naujų automobilių – pakaktų dabartinius modelius pritaikyti vandeniliui. Taip koncernai sutaupytų milijardus, o ekologai būtų laimingi, nes šie automobiliai į orą išmeta beveik tik vandenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.