„Ferrari“ teks nemokamai taisyti kelis tūkstančius savo automobilių: iškilo viena problema

„Ferrari“ kompanija Kinijos rinkoje nemokamai taisys daugiau kaip du tūkstančius savo automobilių. Problema – netvarkingai veikianti stabdžių sistema, rašo „Reuters“.

„Ferrari“ kompanija Kinijos rinkoje nemokamai taisys daugiau kaip du tūkstančius savo automobilių.<br>www.unsplash.com nuotr.
„Ferrari“ kompanija Kinijos rinkoje nemokamai taisys daugiau kaip du tūkstančius savo automobilių.<br>www.unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-30 16:21

Bus remontuojami 2222 „Ferrari“ modeliai – atšaukimo kampanija palies 458 ir 488 serijos įvairius Italijos gamintojo modelius, kurie buvo pagaminti tarp 2010–2019 metų.

Kaip teigiama pranešime, „Ferrari“ kartu su stabdžių sistemos tiekėju „Bosch“ atliko tyrimą ir nustatė, kad kai kuriais atvejais iš stabdžių sistemos gali ištekėti visas skystis. Defektas susijęs su netinkamai sumontuotu stabdžių skysčio bakelio dangteliu.

Serviso kampanija pradės darbą gegužės mėnesio gale, o iki to laiko gamintojas kviečia savininkus susilaikyti nuo važinėjimo šiais automobiliais. Išsilaisčius stabdžių skysčiui automobilio stabdžių efektyvumas gerokai sumažėja, o kai kuriais atvejais stabdžiai gali dingti visai.

Dėl tos pačios priežasties „Ferrari“ jau skelbė automobilių atšaukimo kampaniją Jungtinėse Amerikos Valstijose – ten teko remontuoti daugiau kaip 10 tūkst. automobilių. Kol kas panaši kampanija Europoje nebuvo skelbiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.