Ugniagesiai gelbėtojai gaus 15 naujų cisternų

Ugniagesių gelbėtojų automobilių parką turėtų papildyti 15 naujų automobilinių cisternų – jomis bus galima lengviau privažiuoti prie atokių sodybų.

Ugniagesių gelbėtojų automobilių parką turėtų papildyti 15 naujų automobilinių cisternų.<br>V.Balkūno nuotr.
Ugniagesių gelbėtojų automobilių parką turėtų papildyti 15 naujų automobilinių cisternų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2022, 10:48 AM

Šiuo metu gauta pirmoji „Scania“ važiuoklė, tikrinamas jos atitikimas techninių specifikacijų reikalavimams, trečiadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Ugniagesiai gelbėtojai su nauja technika galės lengviau ir greičiau privažiuoti prie atokių sodybų ar kitų objektų, nes šių automobilių važiuoklė „SCANIA P450B6x6HZ CP28L“, turinti dvigubą kabiną ir visus varomuosius ratus, pasižymi pravažumu ir patikimumu, be to, yra žemesnė nei kitos analogiškos važiuoklės“, – teigiama pranešime.

Automobilio antstatas gaminamas iš nerūdijančio plieno ir aplinkai atsparių polimerinių medžiagų.

Į šių automobilių vandens cisterną telpa 6 tūkst. litrų vandens. Ji, kaip ir daugelis šiuolaikinių cisternų, gaminama iš polimerinių medžiagų. Siekiant užtikrinti bendrą žemesnį automobilio svorio centrą ir kuo žemiau sudėti įsiurbiamąsias žarnas, cisternai bus suteikiama speciali konfigūracija.

Automobiliuose bus sumontuoti kombinuoti vokiečių gamybos FPN 10–4000 ir FPH 40–250 kategorijos gaisriniai siurbliai su stacionariai įrengtu putokšlio maišytuvu bei greitojo reagavimo aukšto slėgio žarnos rite.

Sutartis dėl šių sunkiosios klasės automobilinių cisternų su dviguba kabina įsigijimo pasirašyta praėjusių metų pabaigoje.

Šiemet Lietuvoje jau kilo daugiau nei 5,5 tūkst. gaisrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.